Opiskelupaikka, check!

Paniikkipissat ja jännäkakat housuissani menin tänään urheasti töihin klo 6-10 ja hermoilin koko ajan tän päiväsiä tuloksia. Töistä suoraan salamana kotiin, tietokone auki, ja nettiin surffailemaan, josko oma nimi lukisi koulujen nettisivuilla. Ensin mitkään sivut/linkit ei toiminu ja hermoilu jatkui vaan entistä suurempana.

Kunnes, sain yhden linkin auki ja hellurei ja hellät tunteet! Nimeni olikin Espoon Omnian sivuilla. Vihdoinkin pääsen tekemään sitä, mistä oon haaveillu jo monta vuotta. Musta tulee media-assari. Oon nyt siis virallisesti taas opiskelija. Wau!


Muistan, kun viimeksi sain tiedon opiskelupaikasta. Pääsin Juhana Herttuan lukioon ilmaisutaidonlinjalle. En jännittänyt sitä tietoa lainkaan, päinvastoin, en olisi edes halunnut tietää sitä. En halunnut opiskelemaan. Pelottavan "pitkä" koulumatka (~20km suunta, 1,25 h matka bussilla) ja uudet ihmiset pelottivat. Mut toisaalta, en halunnut jäädä samojen vanhojen tuttujen kanssa pikkukylän lukioon, jossa kaikki tunsi toisensa, ja kaikki tiesi sun menneisyyden. Halusin aloittaa puhtaalta pöydältä koko homman, joten otin opiskelupaikan vastaan.

Koulumatka.
Lukio on ollut ehkä mun elämäni synkintä aikaa, vaikka tosin on se ihanaakin ollut. Opiskelu sujui, mutta muuten elämässäni koin sellaisia asioita, mitä en muille ihmisille haluaisi tapahtuvan. Juuri lukion aikaan. Ei kauheen hyvä ajankohta, mutta, siitäkin selvittiin. Ylioppilaslakki päässä ja todistus kourassa.

Lukion ensimmäisiä koulupäiviä.
Viime vuonna en saanut opiskelupaikkaa, luultavasti koska a) huono todistus b) ei kinostanu c) pikkusiskon kuolema. Oon nyt vuoden tehnyt töitä ja se alkaa jo nakertaa, joten ihanaa päästä opiskelemaan ja asumaan omassa kämpässä. Vihdoinkin.

2009
Saan taas aloittaa opinnot puhtaalta pöydältä, luultavasti kukaan ei tunne mua, eikä oo minkäännäköisiä ennakkoluuloja mua kohtaan (krhm?), ja saan viimeninkin aloittaa oman elämän muuttamalla pois äidin helmoista. Itsenäistyminen, voi jessus.
Onnee viel kaikille, ketä sai opiskelupaikan, olkaa onnellisia ja tyytyväisiä! :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ puss