Rakas joulupukki.. + kämppä-postaus


Olen vähän myöhässä tämän toivomuksen kanssa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, huh? Toivoisin yhtä asiaa, jota olen halunnut jo niin pitkään. Omaa asuntoa. Vuokra-asuntoa mieluiten, oli se sitten yksiö tai kaksio, ihan sama, kunhan se on vain pk-seudulla ja hinta olisi kohtuullinen.

Pahitteeksi ei olisi myöskään se, että tämä kyseinen, toivottavasti tuleva asuntomme, ei olisi Kontulan tai Suvelan alueella, mielellään jossain rauhallisella paikalla, jossa ei tarvitsisi pelätä, että joku tunkeutuu asuntoon ja ryövää multa kaiken omaisuuden (materialisti, hmmm) tai että naapurissa asuvat afrikkalaiset raiskaisivat mut, kun vien roskia.

Oon totaallisen kyllästynyt tähän pienen pieneen soluhuoneistoon, jonka olen jakanut mieheni kanssa jo puolen vuoden ajan. Se, että solukämpät on ihan jees keksintö, mutta miksi kaikki tässä solustossa asuvat käyttäytyvät kuin siat ja ei ota toisten yksityisyyttä/tarpeita huomioon? Johtuuko se siitä, että kolme tuntematonta naista pistetään saman katon alle, ja heidän pitää jakaa keittiö, eteinen, parveke ja vessa yhdessä? Suojeleeko ne reviiriään niin paljon, ettei tunne minkäänlaista sympatiaa kanssa-asukkaita kohtaan?

Muutin soluun vuoden 2011 elokuun alussa. Silloin seinänaapurina oli kurdi, joka ei asunut täällä, vaan säilytti koko omaisuuttaan keittiössä, vessassa ja parvekkeella. Se kävi kääntymässä kerran kuukaudessa kämpillä enkä kertaakaan nähnyt häntä henkilökohtaisesti. Muuttaessani soluun jaoin savolaistytön kanssa huoneiston, mutta oli sekin vaikeaa. Olen muutenkin epäsosiaalinen ja vaikea tutustumaan toisiin niin en ymmärrä miksi mut pantiin asumaan juuri soluun. En ole tottunut heräämään kello 2-5 aikaan yöllä kun kämppis tulee yöllä baarista tai päättää alkaa tekemään ruokaa tai kenties imuroimaan. Hermoja raastavaa.

Elelin solussa ahdistuneena, kun ei ollut omaa tilaa tarpeeksi, esimerkiksi vessan peilikaappiin ei mahtunut edes hammasharjaa tai piilarikoteloa. Keittiöstä puhumattakaan. Lopulta molemmat solukämppikset pakkasivat kamppeensa ja lähtivät pois. Asuntoon jäi silti ylimääräisiä tavaroita, ruokaa, keittiötarpeita, hyllyjä, kenkiä ja öö, joku erittäin ruma turkis. Pitäisikö tehdä HOASille ilmoitus, että vanhat asukkaat jättävät tänne vanhoja tavaroitaan, eivätkä vie niitä pois, esimerkiksi kaatopaikalle, jonne ne kuuluisivat? Kun jäätiin miehen kanssa kahden tänne kämppään, niin siivottiin meidän pieni parveke. Siivoukseen meni monta tuntia. Siis hei ihan totta?

Tuossa edellispäivänä olin tupakkalla parvekkeella, rauhassa nautin auringonpaisteesta kunnes ulko-ovi kävi. Pelästyin kuoliaaksi, koska en ikinä voi tottua siihen, että jotkut tuntemattomat oikeasti voi ravata täällä kämpässä milloin lystää. Joku uusi asukas muutti tänään tänne, ulkomaalainen. Ulkomaalaisissa ei ole mitään vikaa, mutta niiden kanssa on vaikea kommunikoida, kun eivät ne mitään suomea osaa kunnolla puhua. Saatika sitten käyttäytyä.

Alkaa pikku hiljaa turhauttamaan tämä eläminen pienessä koirankopissa. Miehen kanssa laitettiin puolisen vuotta sitten hakemuksia ympäri pk-seutua (Helsinki, Vantaa, Espoo + HOASille siirto) eikä mitään asuntotarjouksia ole kuulunut. Kumma juttu, tuntuu että toiset saavat kämpän, vaikkei sitä edes etsisikään. Meillä kun ei ole mitään erityistoiveita, paitsi hinnan suhteen. Osaako joku pk-seudulla kauemmin asunut kertoa ja valaista mua tässä asiassa, miten saada asunto suht helposti ja nopeasti? Vapailta markkinoiltakin ollaan etsitty, mutta tuntuu olevan turhan kallista maksaa 20 neliön kopista 800€/kk. Rakas joulupukki, tai edes Jumala, auttakaa mua nyt vähän että pääsisin pois täältä!


Ja sitten siihen  kämppään. Tämmösessä kolossa me nyt asustellaan, vielä toistaiseksi. Tilaa on vähän, tavaraa paljon.  Ensiksi, oma huone.


Ja eteinen.Vessa.


Keittiö.Ei oo täydellinen, mut parempaan ei juuri nyt pystytä. Ehkä vielä joskus... Miten ois joulupukki, annatko meille uuden kodin?

3 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä hieman epämiellyttävä tilanne varsinkin jos kämppikseksi sattuu tulemaan jokin kusipää, joka ei tajua ettei yöllä imuroida tai muuten vain meluta. Mutta toivotaan että saisitte jostain mieluisamman kämpän :)

  VastaaPoista
 2. sulla on hienon väriset hiukset! tupeeraatko niitä kun on kivan tuuheet?  (ps. Mew-juliste tuolla <3)

  VastaaPoista
 3. hedelmasokeri: nimenomaan! kämppää etsitään kovasti kissojen ja koirien kanssa, toivottavasti tärppäis pian :'3

  fairydust: oaw, kiitos ;__; juu, tupeeraan tän pehkon aika pullukaks, ja paljon lakkaa pääl! ja mew on ♥

  VastaaPoista

♥ puss