Espoosta Helsinkiin

Nyt ihmetyttää, ja paljon. Ollaan pari viikkoa asusteltu uudessa kämpässä leppoisasti, tavarat on löytänyt paikkansa ja ollaan sopeuduttu hyvin rauhalliseen elämään omassa kaksiossa. Kissakin nauttii olostaan, vaikka välillä säikkyykin, mikä arkajalka. Mutta viime viikolla, eräänä sumuisena päivänä tähän meidän elämiseen tuli yllättävä mutka: saatiin Helsingin kaupungilta asuntotarjous. Oltiin monta päivää hämmentyneitä, et mitäs kettua, justhan muutettiin kauhealla vaivalla ja nyt niitä asuntotarjouksia satelee joka suunnasta enemmän kuin koskaan ennen. Pohdin pitkään, että jaksanko sitä muutto-rumbaa uudelleen alle kuukauden sisään ja tulin siihen tulokseen, että kyllä, pakko kai se on muuttaa.

57 neliöinen kaksio, omalla keittiöllä Vesalasta halpaan hintaan houkutteli, vaikkakin nykyinen 45 neliötäkin riittää vallan mainiosti meille (tilaa on vähän turhankin paljon). Pelkään, että me hukutaan siihen uuteen asuntoon, kun huonekalujakaan ei ole montakaan kappaletta. Pistettiin viime perjantaina kaikki paperit etenemään ja vuokrasopimuksen allekirjoittaminen on edessä. Mitä kissa tykkää vaihtaa taas maisemaa? Mitä mä itse ajattelen asiasta?
Oon aina ajatellut, että Helsinkiin en kyllä muuta, kallista asua ja liikaa ihmisiä. Espooseenkin muutto oli vaikeaa, koska oon aina asunut Turussa ja pienemmillä paikkakunnilla. Helsinkiin muutto pelottaa ihan tajuttomasti, ehkä siksi, että en ole liikkunut siellä niin paljon, enkä tunne Helsingistä ketään. Muutto on kuitenkin jossain vaiheessa taas pakollinen, koska koulun kanssa ei mene hyvin ja HOAS saattaa heittää meidät pihalle milloin tahansa, joten asuntotarjous on hyväksytty.


Rupesinkin listaamaan nykyisen kämpän hyviä ja huonoja puolia, ihan vain vertailuksi uutta kämppää varten.

Plussat
+ Halpa, vesi, netti ja sähkö kuuluvat vuokraan ja vuokra on opiskelijalle/työttömälle sopiva
+ Tilaa riittää
+ Ylin kerros, kukaan ei tömistele yläpuolella
+ Espoon keskus 20 metrin päässä, kaikki tarvittava löytyy läheltä

Miinukset
- Rauhaton alue, poliiseja näkyy lähes joka päivä, ja keskellä kirkasta päivää diilataan meidän ulko-oven edessä nappeja
- Alakerran kakara huutaa taukoamatta 24/7, välillä siihen kuoroon liittyy oletettavasti tämän lapsen isäkin
- Keittiö on aivan liian pieni, ei mahdu edes leipää väsäämään lähes olemattomilla työtasoilla
- Kämppä karseassa kunnossa
- Ei saa asentaa tauluja/hyllyjä seinille
- Talossa ei ole hissiä, polvet tykkää hyvää
- Ei omaa autopaikkaa, jonka vuoksi eilen sain pysäköintivirhemaksun 60€ :---))))))

Kyllä mä varmaan lisääkin noita miinuksia löytäisin, jos nyt vain jaksaisin keksiä. Nyt alkaa olemaan sellainen juttu, että parin viikon päästä alkaa taas se jumalaton pakkaaminen, osoitteenmuutokset, ja avain-rumba HOASin kanssa.
Muuton jälkeen voin alkaa suunnittelemaan tupareita, vihdoinkin! En oo odottanut ku vain 10kk et saisin viettää omia tupareita kavereiden kanssa. Samalla tässä aamupöperöissäni tutkailen Ikean sivuja, sillä huonekalut pitää pistää uusiksi, sanoo avomies mitä sanoo. Nainen määrää tässä taloudessa kaapin paikan! Mutta vain sisustuksen kannalta.

Ja asiasta kukkaruukkuun.
Olen muuten tullut siihen tulokseen, että tää blogi kaipaa suurta remonttia, jonka vuoksi joudun ehkä väsäämään kokonaan uuden blogin, koska tää nykyinen ei tunnu omalta. On jotenkin vaikea alkaa tekemään postausta näillä näkymin, mutta haluaisin muuttaa sen. Ulkoasun muutos on edessä, ja toivon, ettei se haittaa ketään sen suuremmin. Koitan saada blogini taas oman näköisekseni.

4 kommenttia:

 1. Oho, Stadin kämpäthän on tuntunu olevan ihan kiven alla, kiva tuuri et saitte! Kauan teillä oli hakemukset sinne?

  Musta tuntu että tuo meidän tuleva kaksio on ihan hirveen pieni, 45 neliöö :D Keittiö just ihan olematon ja niin kylppärikin, ja olkkarikin sellanen ihme käytävän muotonen ettei siinä tiiä miten sais isot sohvat ja telkkarit sopimaan.

  Mut hei, ei se Helsinki paljoa Espoota kummosempi paikka ole:) ja vaikka et tuntis sieltä ketään niin Espoo on ihan lähellä kuitenkin!

  VastaaPoista
 2. Anni: Viime syyskuusta asti on hakemukset pyörineet Stadissa, eli 8kk venailtiin tota :-D Pakko siihen tarjoukseen oli tartuttava!

  45 neliöö on paljon, jos on hyvä pohjaratkaisu :-) Meilläkin tuo vessa ja keittiö on turhan ahtaat, ei oikein mahdu samaan aikaan vessaan peilailemaan tai voitelee leipää keittiöön :-D
  Olkkari on kuitenkin suht iso!

  Toivottavasti sopeudun Helsinki-elämään hyvin, voi ollakin etten haluakaan sieltä enää kotikonnuille Turkuun.. :--D

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Vitsit miten ihana blogi sulla, todellakin jään seurailemaan ♥ Käy tsekkaamassa kans mun blogini ja kommentoi, tietenkin jos tykkäät ala lukijaks, niinkun mäkin tein sulle. Kerro ihmeessä risut & ruusut mun blogista jotta saataisiin mun blogista vieläkin kiinnostavampi.

  ♥ http://jennideardiary.blogspot.com/

  VastaaPoista

♥ puss