Disney

Varmasti jokainen meistä on katsonut pienempänä (ja miksei vanhempanakin) Disneyn klassikko piirrettyjä. Itse arvostan Disneytä ja rakastan edelleen niitä elokuvia, mutta jotkut asiat ei oo mennyt mun ymmärrykseen koskaan.


Leijonakuningas
Kuvittele, miltä tuntuisi, jos isäsi murhattaisiin setäsi toimesta ja sinut karkotettaisiin ja uhattaisiin tappaa. Menetit isäsi ja perheesi ja juokset yksin aavikolla. Loppujen lopuksi elät viidakossa ötököitä syöden (leijona?!?!) magnustin ja pahkasian kanssa. Ei paha. Lopulta kuitenkin haluat kostoa ja tapat oman setäsi. Kaikki on jälleen hyvin Jylhäkalliolla.Lumikki ja seitsemän kääpiötä
Hullu äitipuolesi haluaa surmata sinut kauneutesi takia ja pakenet metsään, josta löydät mökin ja päädyt seitsemän kääpiön kanssa asustelemaan. Nice. Mäki tykkäisin kolautella päätäni oven karmeihin ja lamppuihin. Äitipuolesi kuitenkin haluaa edelleen murhata sinut ja milläs muullakaan kuin omenalla. Se tukehduttaa sut omenaan?!?! Anteeksi mitä. Kääpiöt laittavat ruumiisi lasiarkkuun, jotta voisivat ihailla kauneuttasi, eivätkä tapojen mukaan hautaa sinua. Mitä jos prinssi uljas ei oliskikaan pelastanut sinua ja mädäntyisit edelleen siellä lasiarkussa?


Peter Pan
Vihreään pukeutunut poika lennättää mut Mikä-mikä-maahan ja lupaa, ettei musta tule aikuista koskaan. No, tuli kuitenkin. Petyin syvästi. Helinäkeijuakaan en ole koskaan tavannut.


Pinocchio
Sä oot puunukke, josta voitais tehdä polttopuuta! Isäsi rakensi sut, koska sopivaa vaimoehdokasta ei ollut tullut vastaan, tai kukaan ei suostunut pyöräyttämään lasta herra Geppetton kanssa. Omatuntonasi toimii sirkka (?!?!), joka ei kuitenkaan osaa hoitaa tehtäväänsä kunnolla ja joudut aina hankaluuksiin. Päädyt jossakin vaiheessa hevosvaunujen kyytiin, jotka ovat täynnä ikäisäsi poikia, jotka joku pedofiili on varastanut. Pojat + yksi puunukke päästetään paikkaan, jossa saa tehdä pahuuksia, ja lopulta sikareita polttaessanne ja ilolientä juoden te muututte kirjaimellisesti aaseiksi, jotka tämä pedofiili yrittää myydä markkinoilla. Pääset kuitenkin pakenemaan pälkähästä, uit merenpohjassa omatuntosi kanssa ja päädyt tervehtimään isääsi valaan vatsaan. Ei hemmetti.


Robin Hood
Ja rikkailta varastelu on ihan okei? Samoin jousipyssyllä ammuskelu. Onneks Robin Hood on kettu, kirjaimellisesti, pointsit siitä!


Aladdin
Mun matto ei vieläkään lennä?!? Eikä lampun henkikään ole ilmestynyt. Enkä koskaan saanut tiikeriä lemmikiksi. Tää on syvältä.


Disney-elokuvat voittavat nykyiset animaatio-leffat huolella, ja olen katsonut niitä nappulasta asti ja omistan edelleen ison läjän VHS-kasetteja (♥). Disney-videoita tuli tapitettua niin monta kertaa, että suurin osa mun video-kokoelmasta alkaa viemään viimeisiään. Leijonakuningas ja Aladdin ovat mun suuria suosikkeja (kuten lähes kaikki muutkin hehe), enkä mitenkään tahdo mollata Disney-elokuvien suuruutta. Ottakaa kaikki huumorilla, niin pärjäätte.

6 kommenttia:

 1. Disneyn vanhat piirretyt on oikeesti mun elämäni rakkaus! <3 Aladdin on mun suursuosikki, siihen ei vaan ikinä kyllästy. Ja onhan nuo epäloogisia mut hei ei ne pienenä kuulostanu yhtään nii mahdottomilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosiaan, ei lapsena oikein ymmärtänyt ajatella ihan loppuun asti noita tarinoita :-) Disneyt on kyl silti parhaimmistoa, etenkin Aladdin!

   Poista
 2. nyt tekis kauheesti mieli kattoo disney leffoja :) harmi ku meil ei enää oo niit vhs-kasetteina ); topi ja tessu o ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vhs-kasetit on aika kivikautisia, helposti rikkimeneviä (ainakin mun käytössä :-D) mut silti nostalgisia! Voiku sais jostain vielä vhs-soittimen niin pääsis kattelee vanhoja klassikoita ♥ Topi ja Tessu kuuluu myös mun suosikkeihin, aaw, kettuja!

   Poista
 3. tää oli hauska!

  vois kaivaa omatki disney-videot esiin :)

  VastaaPoista

♥ puss