Inspiraatio, missä oot?


Jos valokuvaus kiinnostaa ja inspiraatio on hukassa..

Oon ettinyt valokuvaukseen inspiraatiota, varsinkin kun luonnonvaloa ei enää ole niin paljon, kun syksy on saapunut. Samoin syyskelit ovat vieneet intoa ulkona kuvauksesta, joten tartuin itseäni niskasta kiinni, kipitin Akateemiseen kirjakauppaan ja valikoin pari valokuvaus-kirjaa hyllystä ja kappas, kerrankin iltalukeminen on kannattavaa!

Valokuvauskirjat Kamoon (Kenneth Lehtinen ja Petri Vilén) ja Kuvaa asenteella (Kenneth Lehtinen). Jos valokuvaus tai festari-/musiikkikuvaus kiinnostaa niin kannattaa harkita näiden ostoa/lainausta. Kamoon-kirjassa perehdytään festari-kuvaukseen, annetaan hyviä vinkkejä niin kameran asetuksiin, valaistukseen, tarvikkeisiin ja mm. kuvaustekniikoihin. Kuvaa asenteella-kirja sisältää kaikkea mahdollista, mm. maisemakuvausta, potrettikuvausta, makrokuvausta jne. Ja tässäkin kirjassa kerrotaan eri tilanteisiin sopivia asetuksia ja tarvikkeita ja muita hyödyllisiä vinkkejä kuvauksesta kiinnostuneille. Itse ainakin oon tyytyväinen ostoksiini ja oon saanut paljon inspiraatiota ja hyödyllistä tietoa kirjoista, vaikka oonkin kuvannut monia vuosia järjestelmäkameralla, erilaisilla asetuksilla (käytän manuaali-asetuksia aina), maisemakuvauksesta makrokuviin. Kannattaa harkita näiden lukemista!

Kirjojen inspiroimana tartuin kameraan ja räpsin pennuista muutamat kuvat testimielessä. Oon aina vieroksunut salaman käyttöä, mutta Kenneth Lehtisen kirjat sai mut kokeilemaan erilaisia asetuksia ja salamaa. Harjoitusta tuo kyllä vaatii, mutta oon aika yllättynyt, että kerrankin sain kelvollisia kuvia salaman kera. Oon vähän jo harkinnut lisäsalaman ostoa, mitä ihmettä, mitä mulle tapahtuu?

Joka tapauksessa, jos inspiraatio on kateissa, kannattaa tarttua toimeen ja kokeilla jotain ihan uutta. Itselläni tämä toimii melko hyvin ja tekee koko ajan olla kameran lähellä ja räpsiä kuvia. Uuden oppiminen auttaa säilyttämään kiinnostuksen rakkaaseen harrastukseen ja valokuvauksessa varsinkin, kun ei ole varsinaisia sääntöjä tai virheitä. Jokainen kuva on valokuvaajan oma näkemys, kameran asetukset, tarvikkeet, valon käyttö ja kuvakulmat kuvaaja valitsee omien mieltymystensä mukaan. 

Toivottavasti inspiraatio löytyy, kannattaa lähteä etsimään sitä! Piuku ja Polskakin kannustaa teitä.

4 kommenttia:

 1. Makeita kuvia. Olisi kiva jos osaisi itsekin käyttää kameraa edes jotenkin, mutta parempi kai jättää homma teille kellä on taitoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii kiitos :3 Ei se kameran käyttö oo niin vaikeeta kun osaa perusteet!

   Poista
 2. Jos sulla inspis on kadoksissa niin suosittelen kuvaamaan pitkällä valotusajalla ohi meneviä autoja vaikka jostain sillalta, tulee mielestäni tosi upeita kuvia! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tullut harrastettua tuota monesti ja tarkoitus olisikin joku päivä lähteä yökuvaamaan keskustan autoja :-) Itse kyllä kaipailen studioon kuvaamaan ja harjoittelemaan valojen käyttöä.

   Poista

♥ puss