Photaritaikuri

Ja sitten mennään. Jokunen toivoi tätä ja saamanne pitää. Kyhäsin tän puolessa tunnissa, että sori nyt, jos joku ei saa selkoa tästä. Pahoitteluni. Yritys on kuitenkin kova ja ois kiva saada mielipiteitä, et kannattaako näitä nyt ees tehdä, kun netti on pullollaan photoshop-tutoriaaleja? 

 Vaihe 1. Valitse kuva, kamalan vaikea tehtävä.

Vaihe 2. Itse yleensä terävöitän kuvaa, ennen kuin alan säätämään muita asetuksia. Unsharp Mask-napista painamalla saat säädettyä koko kuvan terävöitystä nopeesti ja ilman kauheeta vaivaa. Älä kuitenkaan terävöitä kuvaa liikaa, ettei se näytä liian sutulta!
Eli ► Filter ► Sharpen ► Unsharp Mask

Vaihe 3. Tässä vaiheessa säädän kuvan värejä ja kontrastia. Nopeat pikamuokkaukset teen samalla kaavalla kun ylhäällä eli: Levels ► Auto-nappi + lisäsäädöt väreihin ► Color Balance ► Midtones- & Shadows-säädöt haluamallani tavalla.Tässä kuvassa halusin kylmää tunnelmaa, joten säädin värejä siniseen päin.

Oma kuvani näyttää nyt tältä ja oon tyytyväinen jatkamaan eteenpäin. Kannattaa säädellä värejä oman maun mukaan.

Vaihe 4. Nappaan netistä mieleseni kuvan hakusanalla "galaxy". Kuva voi kuitenkin olla mitä vain ikinä keksiikään, mielikuvitus on vain rajana! Kopio kuva ja liitä se kuvaasi.  


Vaihe 5. Jos tarvitsee, muuta kuvan kokoa sopivaksi ennen kuin aloitat tekemään yhtään mitään.
Transform ► Scale ► muuta kokoa ja paina samalla Shift-näppäintä, jotta kuva pysyy oikeassa muodossa.


Vaihe 6.  Kopioimasi kuvan pitäisi näyttää tältä. Jos joku ei tajua layereistä mitään, niin kannattaa muistaa kuitenkin aina laittaa kopioima kuva kaiken muun ylle, jos se ei automaattisesti siihen putkahda. Googlettamalla löytää lisää nippelitietoa layereista, itse en osaa oikein selittää niitä sen kummemmin.  Vaihe 7. Säädä kopioimasi kuvan Opacity-lukua miten itse haluat. Mieluiten alle 50%. Voit myös muuttaa Normal-tilaa joksikin muuksi jos siltä tuntuu, mutta itse pidän sen normaalissa tällä kertaa. Muista, että säätäessäsi kopioimasi kuvaa, on oikean layerin oltava aktivoitu (=sininen layer on aktivoitu). Jos haluat vielä tässä vaiheessa muokata omaa kuvaasi, aktivoi silloin omakuvasi layer ja piilota kopioitu kuva klikkaamalla 'silmästä'.

Vaihe 8. Ota pyyhekumi esille ja pyyhi ylimääräinen suttu pois, ei ole pakko jos ei halua. Lopputuloksen pitäisi näyttää tältä. Tässäkin muista aktivoida oikea layer, jotta et kumita omaa naamaasi pois!

(Vaihe 9. Extrana voit testata erillaisia värisäätöjä, blurrata taustoja, lisätä tekstiä, käyttää erilaisia brusheja, poistaa finnejä, muuttaa silmien väriä jne!)

Valmista tuli. Viimeinen vaihe on kuvan pienentäminen sopivaan kokoon ja tallentaminen kuvan vaatimaan muotoon. Olikos se nyt niin vaikeaa? Testaamalla oppii ja harjoittelemalla erilaisia tutoriaaleja pääsee jo melkoisen pitkälle. Netti on pullollaan kuvanmuokkaus-tutoja, jopa suomeksi, joten googlettamaan vaan! Neuvon kuitenkin mielelläni lisää, jos jotain jäi epäselväksi.

Jos jollakulla ei photaria ole niin näitä voi soveltaa muihinkin muokkausohjelmiin löytämällä oikeat napit ja testaamalla. Itse suosittelen kuitenkin Photoshoppia kaikille, jotka haluavat kokeilla uusia asioita ja kehittyä paremmaksi muokkaajaksi.


ʕ•ᴥ•ʔ nyt Jonsu-nalle sanoo hyvät yöt ja mukavaa viikon alkua!

3 kommenttia:

  1. Tää oli kiva, vaikka ite oonkin just ton tyyppistä muokkausta duunaillut ennenkin. Jos sulla riittää ideoita niin näitä lisää :) Photaria oon käyttänyt vähän koulussa ja sitten parilla kotikoneella trialin ajan ja ai että haluaisin sen kotiin. Harmi vaan kun on niin kallis ;__; Ootko ite ihan ostanut full version?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nuita ideioita riittää loputtomiin! :> Ja niimpä, photari on melko kallis, mutta avomies latas sen mulle ilmaiseks. Ja hyvin on toiminut!

      Poista

♥ puss