Facepalm

Teinityttöä kiusataan suurista rinnoista - mitä teki koulu?

Yhdysvaltalainen äiti on Daily Mailin mukaan järkyttynyt koulun asenteesta 13-vuotiaan tyttärensä kiusaamista kohtaan.
Gabrielle Jacksonia on nimittäin kiusattu suurista rinnoistaan. Äidin ottaessa kouluun yhteyttä ongelman tiimoilta, hänelle suositeltiin vain tyttärensä viemistä rintojen pienennysleikkaukseen.

- He saivat tuntemaan minut syylliseksi, äiti valittaa.

Huomasin tämän uutisen jo jonkin aikaa sitten, mutta unohdin sen täysin. Viime yönä kuitenkin mun alitajunnasta pongahi tää uutinen esille aika voimakkaasti, ja rupesinkin miettimään, onko tässä nyt edes mitään järkeä?

Ei kenellekään 13-vuotiaalle sanota, että kiusaaminen on hänen oma vikansa, joten menepä leikkaukseen, laihduta, värjää hiuksesi jne. Suuri rintaisuus ei ole tämän tytön oma valinta, joten tätä nuorta tyttöä ei tarvitse syyttää mistään.

Uutisen kommenteissa käy ilmi, että tämä tyttö olisi jotenkin ylipainoinen. Tämä ei välttämättä pidä paikkaansa, ja voin sanoa sen omasta kokemuksestani. Ylipainoinen ei ole yhtäkuin suuret rinnat. Olen itse painanut 42kg ja minulla oli G-H-kupin rinnat. Joten tytön painoa ei voi vetää tähän juttuun mukaan.

Kommentoijat myös puhuvat kateellisuudesta. Epäilen tätäkin. Minuakin on kiusattu suurien rintojen vuoksi, alistettu ja vitsailtu rintojeni koosta. Myös rintoihini on käyty käsiksi ilman lupaani. Monet ovat sanoneet mullekin, että ovat kateellisia rinnoistani, mutta he eivät olekaan kiusanneet minua. Nämä kiusaajat iskivät heikkoon kohtaani ja pahensivat oloani tahallisesti. Ja tämä ei liittynyt mitenkään kateuteen, koska kyseessä olivat mies-puoliset henkilöt.

Tuo tyttö ei voi geeneilleen ja perimälleen mitään, eikä hän voi vaikuttaa ulkonäköönsä millään tavalla. Suuret rinnat, silmien väri, ruumiinrakenne eivät ole hänen päätettävissään, ei myöskään ylipainoisuus, jos sitä sattuu olemaan. Ylipaino ei ole tietääkseni kenenkään oma valinta, varsinkaan jos on 13-vuotias. Geenit, ruumiinrakenne, syömishäiriö eivät ole hänen päätettävissään. Ja tämäkään ei liity mitenkään rintojen suuruuteen.

Kyllä sen kiusaamisen saa jollain muullakin tavalla kuriin, kuin muuttamalla ihmisen ulkoista olemusta, josta häntä kiusataan. Ei näitä asioita voi lakaista vain maton alle. Vaikka tyttö menisikin leikkaukseen, häntä saatetaan silti kiusata. Ei ole loogista käskeä noin nuoren tytön mennä leikkaukseen ja antaa kuva, että kiusaaminen johtuu vain hänestä itsestään. Huoh.
 

"Viisaiden" ihmisten suusta kuultua:
 • Sanokoot kaikkien läskien vanhemmille, että vieköön kakaransa laihdutusleireille.
 • Mut jos kyseessä ois läski niin sittenhän just ois hyvä kehottaa laihtumaan
 • koska ei 13vuotiaalla normaalisti oo isoja rintoja joista kiusattaisiin ainoastaan erittäin läskeillä on semmoset mega tissit jo nuorena ◄ Anteeksi kuinka?
 • ite pukisin itteni tosi paljastaviin vaatteisiin jos mul olis isot tissit :P selvää kateutta ilmassa.. kyll muaki vituttais olla lauta ;DD
 • suuret rinnat ei oo kiusauden aihe, pikemmi ylpeyden aihe? :D
 •  
 Siis, oikeesti?

8 kommenttia:

 1. No voi Jeesus nyt oikeesti. MITÄ IHMETTÄ?
  PIENENNYSLEIKKAUKSEEN? 13-VUOTIAS?? Voisin oikeesti kirjottaa tän koko kommentin capsillä, niin raivostuttavaa.
  Mikä niitä kiusaajia ja koulun henkilökuntaa vaivaa? ''Joo, surullista, mut se on ny kyl sun oma vika, ei voi mitää''
  Pää räjähtää.

  VastaaPoista
 2. Luin itse saman uutisen jonkun aikaa takaperin ja järkytyin. Itsekkin kiusaamista kokeneena toi järkyttää. Miten ihmiset voi olla noin typeriä? Mä en ymmärrä! Mä tykkään sun blogista juuri tän takia. Sulla on perustellut ja järkevät mielipiteet ja asialliset ja kypsät näkökohdat. :)

  colorationblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiusaaminen ei oo koskaan hyväksyttävää, eikä varsinkaan se, että aikuiset ihmiset antavat kuvan, että syy on kiusatussa! :< Ei näin.

   Poista
 3. Joo huhhuh mitä menoa. :C
  En jaksa antaa nyt syvällistä arviota, mut puhut asiaa - ja maailma on julma ja paska :D Ja ihmiset fiksuja, ah, niin fiksuja! :33

  VastaaPoista

♥ puss