Stand up !


Jo kolmisen vuotta oon seurannut tiiviisti monen eri koomikon sketsejä ja vitsien laadun nousua. Kuten varmaan monet arvaavatkin, Sami Hedberg  oli ensimmäinen koomikko, johon törmäsin Youtubessa. Tutkailin monia eri koomikkoja Youtube-palvelusta ja hamstrasin videopätkillä itteni ähkyksi ja nauroin mahani kipeäksi. Päätin tilata ensimmäisen stand up-dvd:ni, Sami Hedbergin Kokovartalomiehen, jota oon kuluttanut puhki monen montaa kertaa. Oon meidän kaveriporukan stand up-dvd-maisteri ja multa löytyy 19 kpl komiikkapätkiä hyllystä.

Oon jo kolmen vuoden ajan nähnyt monia hyviä koomikkoja livenä, laivalla, klubeilla ja Stand up Turussa. Kannattaa muuten tsekata netistä noita keikkoja, niitä on todella usein eikä yleensä maksa turhan paljon. Myös komedia-festareita/-kiertueita järjestetään laajalti koko Suomessa.

Miksi Stand up?
Oon tunnetusti huumorimiehiä, ainakin monet tuntevat mut huumorintajusta ja räkäisestä naurusta. Nauran paljon, ja Karikin toteaa, että huumorintaju on mun paras luonteenpiirre (:--D?). Tykkään nauraa paljon ja koomikot, jotka osaavat naurattaa ihmisiä ja kehittää vitsejä tyhjästä, on oiva lääke masennukseen tai naurukuumeeseen.

Kuka Stand up-koomikko on paras ja miksi?
Aina kun puhutaan stand upista, monet ja useat usein mainitsevat Sami Hedbergin ja Niko Kivelän ja väittävät muutaman Youtube-pätkän näkemisestä tuntevansa kyseiset koomikot ja sanovat näiden olevan parhaimmat. Noh, tuo ei pidä välttämättä paikkaansa. En voi edes luetella, kuinka monia koomikkoja olen nähnyt, mutta voin sanoa, että Samilla ja Nikolla on hyviä juttuja, mutta myös muilla koomikoilla on. Mm. Mika Eirtovaara ja Ilari Johansson on lempparistoani, kuten myös Jacke Björklund. Suosikkia en voi siis sanoa, koska jokainen koomikko esiintyy omalla tavallaan ja kertoo erilaisia vitsejä. Nauran lähes jokaiselle koomikolle ja heidän jutuilleen.

Kaikilla koomikoilla on oma tapansa ja tyylinsä esittää ja kertoa vitsejä. Esimerkiksi Mika Eirtovaara esiintyy paljon kehollaan ja korostaa vitsejään eleillä ja ilmeillä ja hän on muutenkin erittäin aggressiivinen koomikko, jos näin voin sanoa. Ismo Leikola sen sijaan tykkää mumista ja seisoa paikallaan miettimässä maailman menoa ihan rauhassa ja kertoo leppoisasti vitsejänsä. Kukin siis tyylillään! Ei näitä Suomen koomikoita voi edes vertailla keskenään.  Jokaisella on erilaiset vitsit ja kaikki ovat lähteneet alalle melkeinpä vahingossa. Koomikot, jotka osaavat naurattaa ihmisiä, osaavat hommansa ja juttu toimii.  

Kaikki kuvissa olevat dvd:t löytyvät omasta kokoelmastani.


 SAMI HEDBERG
Sami Hedbergin Kokovartalomies-dvd:t ovat varmasti melko tuttuja kaikille, eikös? Nämä ovat pyörineet meillä monesti illanistujaisissa ja osaankin nämä jo ulkoa sekä etuperin että takaperin, vaikka unissani. Hyviä sketsejä ja mukavaa, että Sami ottaa myös yleisöä mukaan juttuihinsa! Siteeraankin näistä aina välillä lauseita, jotka sopivat mihin tahansa hauskaan tilanteeseen. Et tule pettymään, jos nämä kaksi hankit omalle dvd-hyllyllesi!


 TOTAL COMEDY


Nämä olivat ensimmäiset Stand up-dvd:t joita aloin keräämään ja totesin näissä olevan paljon potenttiaalia! Sami Hedbergin dvd nauratti jälleen kerran, samoin Ilarin ja Nikon dvd:t olivat huvittavia. Teemu Vesterisen esiintymisestä en ensin meinannut saada millään kiinni, mutta muutaman katselukerran jälkeen alkoi naurattaa! Nykyisin herra osaa hommansa kuulema vähän paremmin, joten odotellaan tulevia keikkoja. Adré Wickströmin dvd tuntui kamalan lyhyeltä ja nopealta, vaikkakin hauska pätkä tämäkin oli. Jotkut vitsit vain kesti liian kauan eikä hän osannut lopettaa aina tarpeeksi ajoissa. Wickströmillä on myös muita komiikka-esityksiä, mutta niitä en omista, Yuotubesta kannattaa tarkistaa, josko sieltä löytyisi hauskoja pätkiä naureltavaksi.Nämä kaverukset.. Voi voi, mitäs näistä pitäisikään sanoa? Ander Heleniuksen esitys oli maittavan raikas ja leppoisa, kannatetaan Turun omaa poikaa! 

  STAND UP CLUB
Nämä veijarit ovat uusimpia dvd-hyllyillä. Itse petyin aika paljon, koska Mika Eirtovaaralla ja Jacke Björklundilla oli samat vitsit, kuin aiemmissa dvd:ssä. Olin myös nähnyt samat jutut livenä, joten hauskuus jäi vähäiselle. Niko Kivelän dvd oli kuitenkin onnistunut ja jätkä oli kehittänyt uusia vitsejä vanhojen ohelle! Hyvä Niko. Pekka Jalavan esityskin oli maittava, en ollu kuin kerran aiemmin kuullut kyseisen herran tuotantoa Stand up-kiertueella. Pekka Jalavalle suuri kunnianosoitus, hieno mies, vaikka nuorena kuolikin.

Nämä ovat uusimpia Total Comedyn pätkiä ja voin sanoa olevani pettynyt. Kiljuin riemusta, kun Anttilan leffahyllyillä notkui uusia komiikka-levyjä niin pitkän ajan tauon jälkeen! Nämä kaksi ovat kuitenkin kuvattu samaan aikaan samassa paikassa, joten vaihtelua esiintymispaikasta ja kuvakulmista ei ole. Sama yleisö, sama lava - eri esiintyjä. Tomi Haustolan olin nähnyt jo ennenkin vuonna 2010, mutta myös kahden vuoden jälkeen hänellä oli samat jutut tarjottavana. Mikko Vaismaan nimen olin joskus kyllä kuullut, mutta ei kyllä kauheasti naurattanut tuo pätkä, vaikka ihana ihminen varmasti onkin.

 ISMO LEIKOLA

Kyseinen herra on suuri julkimo ja kaikille varmasti tuttu Elixir-ohjelmasta, jonka avulla Leikola pudotti painoaan. Nykyisin tuo pallero ei olekaan enää kovin pallero, vaan erittäin hento ja pieni. Ismon keikka on loistava, pitkä pätkä täynnä naurettavaa. Ostin tämän levyn Stand Up Turku-festareilta, enkä ole katunut.

Videoita 
Näitä kannattaa katsoa hyvällä ajalla ihan rauhassa. Etsikää omat suosikkinne ja menkää niiden keikalle!

Linkkejä

W&T Comedy

6 kommenttia:

 1. Hedberg ja Eirtovaara on omia suosikkeja kotimaisista koomikoista! Kannattaa katsoa myös brittikoomikoita, youtubesta löytyy varmaan aika paljonkin Live at the Apollo videoita (sarjaa esitetään BBC entertainmentillä jos omistaa jonkun näköisen kanavapaketin ja niihin löytyy tekstitys) Jack D, Michael McIntyre ja Dara O'Brian ovat loistavia ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite en oo perehtynyt ulkomaalaisiin koomikoihin, mitä nyt välillä telkkarista niitä katsonut :-) Oon niin hidas kielissä, et mulla kestää joku puol vuotta ymmärtää joku vitsi, buu.

   Poista
 2. Mulla on kans Hedberg, Kivelä, Leikola ja Jalava ehdottomasti suosikkeja! Kattonut kaikki pätkät nii usein, että muistaa jo ulkoa :--D. Tää oli hullun kiva postaus! C:

  http://essi-countryside.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tää ei nyt liity mitenkään varmaan tähän aiheeseen, mut päätin vastata tähän, että oi oi oi onko sulla mew tatuointi, se on tooodella suloinen ja ihana ja aaa. Ja btw, ismo leikola on paras, ainakin sen pikajuna meksikosta väännetty laulu on mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi kiitos, ensimmäinen tatuointini tuo mewin enkeli :3 Itekin tykkään vaikka unohdankin välillä sen olemassaolon!

   Joo ja toi Pendolino Suomessa-biisi on kyl ihan mahtava, samoin Leikolan Runkkaus-laulu on myös loistava (youtubesta tuota en ole löytänyt, mutta itse sen olen aikoinaan videolle tallentanut)! :>

   Poista
 4. Ilari Johansson & André Wickström on mun ehdottomia suosikkeja! :> Hedberg ja Kivelä tulee sitten perästä, haha! tää oli ihana postaus ja lisää tämmöisiä missä kerrot asioista mistä tykkäät ja esittelet niitä :)

  VastaaPoista

♥ puss