Yököt sanat ja sanonnat

Välillä mua oksettaa lukea tiettyjä sanoja ja kuulla joitakin epämääräisiä/kliseisiä sanontoja toisten suusta. Syyllistyn välillä itsekin ällöihin murre-sanoihin korostaakseni tiettyjä asioita keskustelussa, enkä arkipuheessa yritä mitenkään peitellä omaa turkulaisuuttani ja esittää jotain fiksua, joka osaa hyvin kieliopin ja käyttää kirjakieltä. Jotkut  sanat ja sanonnat vaan ovat niin ärsyttäviä, että tekisi mieli puhkaista mun aivot nuppineulalla ja vajota syvään kuoppaan.
Ei oppi ojaan kaada = Voi jeesuksen takajalat, mistä näitä sanontoja on oikein keksitty?

Jotaa = Veri alkaa kiehua heti, jos joku sanoo tän ääneen. Pahempaa tää kyllä on kirjoitettuna, ainakin omasta mielestäni. Itse en siedä tätä sanaa lähes lainkaan ja olenkin pyytänyt yhtä ystävääni välttämään kyseisen sanan käyttöä mun seurassa.

Tiiän miltä susta tuntuu = :):):):) Et tiiä.

Masuasukki/alivuokralainen/salamatkustaja = Kaikki ällösöpöt sanonnat naisen kohdussa kasvavasta lapsen alusta saa mut oksentamaan. Etenkin masuasukki ja salamatkustaja kuulostavat siltä, että sun sisällä ois joku loinen, josta pitäis päästä nopeesti eroon.

Elikkä = Tää on puhekielen yks suurimmista hirviöistä. Pää ei kestä tätä.

Elämä on = Kiitti DNA kun pilasitte tän.

Siis niinku = Jokaisen sanan uudelleen toistaminen menee ripulikohtauksen puolelle mut tää parivaljakko on jotain omaa luokkaansa. "Siis niinku" aiheuttaa myötähäpeän lisäksi myös voimakkaan aggressiokohtauksen, johon saattaa liittyä rajua korvien raapimista ja silmien pullahtamista ulos kuopistaan.

Dösä/stadi/stögis/stendari/steissi/spora... = En tiedä miten oon kestänyt asua täällä Helsingissä pian kaksi vuotta.

Lovettaa = Voiko rakastaa-sanalle löytyä ällömpää synonyymiä?

Kaamea kapula = Vaihda luurisi uuteen malliin, vaihtoehtoja on rajaton määrä.

Söin vähän huonosti ja nyt turvottaa = Ja tähänkään vaivaan ei activia auta. Syö hesepullan sijaan tuoretta salaattia äläkä valita mun telkkarin ruudussa.

Hookoo blöö = HK sininen lenkki. Tän kuuleminen saa mut yökkäämään, jonka jälkeen teen pienen lenkin ja siihen tukevan solmun.

Morottaa = Terve vaan sullekin. Yök.

Mitkä sanat/sanonnat saavat sun veresi kiehumaan ja miksi?


16 kommenttia:

 1. Joo siis tuo masuasukki.. Mää en kestä :D Sitte just nuo STADIN SLANGIN sanat, joo ei kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha stadin slangi on liiankin arkipäivää mun elämässä, kun avomies on paljasjalkainen helsinkiläinen :--D Aina ei ymmärretä toisiamme ja vitsaillaankin aika usein toistemme murteista.

   Masuasukki ♥

   Poista
  2. Joo no meillä sama homma ku ite oon oulusta ja mun avomies on vähän pohjosemmasta alunperin nii tulee aina välillä vääntöä jostain sanoista :D

   Poista
 2. vihaan noit kaikkii sanoi yht paljon kun sä, mutta sta... siis helsingis asuneena noi kyseiset slangisan at on tarttunu ja juurtunu mujn pääkoppaan ja monet huomattelee siitä täällä mikkelissä :D
  Mut mullon sellanen juntti-sanasto-viha. kaikki juntin kuuloset sanat saa mut vittuuntumaan kuten nyytti, katuri, päntsit, landespede.. voisin luetellä kyl tähän tuhansian sanoja ja lausahduksia joita vihaan. Mullon kaapis vihko johon oon keränny kaikist ärsyttävimpii sanoi sun muuta ja viimeks ku lakin niin niitä oli huimas 185 jo.... en sit tiiä et onks oikeesti olemas niin paljo junttisanoi vai onks mus se vika :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin sorrun välillä noihin slangisanoihin (hedari, darra jne.), ja täällä Helsingissä ei aina haluta ymmärtää jos pyydän esim. sytkäriä :-D Suurin hämmennykseni tapahtui Karin isän kysyessä multa fikkaria. Mikä vittu on fikkari!? No taskulamppuhan se.

   Haha mullakin on jossain ärsyttävien sanojen-lista! :-D En halua edes ajatella koko asiaa, muuten alkaa vaan vituttaa entistä enemmän.

   Poista
 3. Mua vituttaa kaikista eniten kirjotuksessa ne vitun yhdyssanavirheet. Ja sit puheessa jos joku sanoo sanan "kuka" tilalle "ketä".......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Poika ystäväni vei minut jäätelö kioskille syömään suklaa tuuttia jonka jälkeen hän osti minulle ruusu kimmpun"

   Aargh :D:D:D Alkaa heti nakertaa, jos ei joku osaa yhdyssanoja. Opetelkaa!

   Poista
 4. Mua raivostuttaa kirjotetussa tekstissä yksinkertaiset kielioppivirheet, joita näkee AIIIIIVAN liian usein:

  kuulemma = se kirjoitetaan KAHDELLA M:llä, ei yhdellä
  kuulostaa = kirjoitetaan YHDELLÄ L:llä, ei kahdella
  kuopiolainen, porilainen, ranskalainen.. = kaikki "mistä kotoisin" -sanat kirjotetaan pienellä alkukirjaimella, vaikka kantasana onkin erisnimi :(
  moniosaiset sarjojen nimet = Täydelliset naiset, Gilmoren tytöt ja Olipa kerran kirjoitetaan vain yhdellä isolla kirjaimella ensimmäisen sanan alussa, ellei sarjan nimessä esiinny erisnimiä

  + Ynnän mainitsema "ketä".......

  Ah kiitos kun kirjoitit tästä, pääsin avautumaan :D ja sun info-boksissa lukee edelleen "koodan itse"! Aaaaa korjaa se 8DD Ei muuta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi lukihäröni :'(

   Muaki raivostuttaa noi yksinkertaiset kielioppivirheet! Vaikka ei olisikaan mikään mestari äidinkielessä, niin kyllä sen verran pitäisi osata kirjoittaa selkeitä asiatekstejä, eikä mitään virheviidakoita :D Ymmärrän tietty vahinkovirheet, joita ittellekin sattuu usein lukihäiriön takia.

   Kyllä jokaisen peruskoulun suorittaneen pitäisi osata ne isot alkukirjaimet, yhdyssanat ja pilkujen paikat. Edes jotenkin!

   Poista
 5. Inhooon LIIKAA meiän luokkalaisten wnb-isojen-kovisten-mahtavien-alfaurosten puheita kun ne huutelee, että "YOLO, YOLO, SWAG, SWAG" yäk yäk yäk. Myös nää "ebin", "epic-fail" ja "failure" on niin ylikäytettyjä (kuten myös "servas") ja ärsyttäviä, että...

  Sanonnat"Hiljaa kuin hiiret" ja "Tarkkana kuin porkkana" ärsyttävät ://

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi apua YOLO SWAG :---D Rupes ärsyttää heti, kun muistin noi!
   Ja noi sanonnat.. Miksi, oi miksi?

   Poista
 6. Voin sanoa, että minäkin INHOAN stadin slangia ja siksi en ikimaailmassa muuttais Helsinkiin, vaikka en mistään muualta Suomesta sais oman alan töitä. Mitä tarkoittaa "jotaa"? En ymmärrä joistain slangisanoista puoliakaan, enkä voi sietää tuota "ketä"-sanan käyttöä kuka-sanan tilalla. Teinipissiskieli on ällöttävää ja nostaa niskavillat pystyyn. Tekisi mieli työntää teinien suuhun iso kasa... jotain, että olisivat hiljaa ja lopettaisivat Siwan nurkilla räkimisen.

  Myö Savossa väännetään omaa murretta, mutta ainakin sen voi vielä jossain määrin vielä määrittää suomeks, eikä täällä tarvitse hirveästi tuota slangia kuunnella. Monet hyvät blogit menee silti pilalle, kun kirjoittaja kirjoittaa hädintuskin suomeksi tunnistettavaa siansaksaa kaikilla mahdollisilla kielioppivirheillä väritettynä. Ymmärrän satunnaisen huolimattomuuden, mutta että toistuvasti väärin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, ihan yhtä paljon muualla Suomessa nauretaan sinun Savon murteellesi. Kukin tavallaan :)

   Poista
 7. Haha stadin slangi on ihan kamalaa :'D Ei kukaan voi puhua niin, vai voiko? Ei slangia puhuvaa ota tosissaan. Kuten myös noita lähikaupan edessä roikkuvia kakaroita, pitäis yhdessä mennä tunkemaan niille kakkaa suuhun!

  Jotaa = jotain. Aaargh!

  VastaaPoista
 8. vihaan sanaa pörssi jos sillä tarkotetaan lompakkoa. sontikka, dösä ym. hajoaa pää ku mä ajattelenki! :D muuten tosi kiva blogi, löysin tän just äsken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Ei kukaan kutsu lompakkoaan "pörssiksi"? :--D Aivan kamala!

   Poista

♥ puss