Eniten ärsyttää vol. 1

Blogit

Kenenkään on turha vetää herneenpalkoa nenäänsä, ja sorrun itsekin joihinkin näihin.
 Ottakaa huumorilla!Blogin nimi
Jos siihen sisältyy sanat love, life, world ja/tai oma nimi, meitsi häipyy hyvin nopeasti sivustolta. Myös toisten mielipidettä kysyvät  (klikajautuvat aivan väärille urille, ei kukaan voi päättää sun puolesta sun blogin nimeä?
"Aattelin tehdä blogin, onko nimi ehdotuksia:)?" EI NÄIN.

Instagram-postaukset
Joskus on ihan ok julkaista puhelimella ottamia vintage-filtterin läpi kulkeneita instagram-kuvia päivän ceasar-salaatista ja ES-tölkeistä. Mutta liika on liikaa. Kaikkea ei tarvitse myöskään julkaista.

Lumihiutaleita paskovat viiksi-kursorit
Turhia, ärsyttäviä, häiritseviä. Ottakaa ne pois.  Tästä en edes jaksa avautua enempää.

Mauttomat/tylsät/mielikuvituspieruiset bannerit
Ei vaadi paljoa, jotta bannerista saa edes mielenkiintoa herättävän. Banneri on ensimmäinen asia, mihin lukija kiinnittää ensimmäiseksi huomiota. Kaikki mustalla fontilla kirjoitetut blogin nimi-bannerit antavat kirjoittajasta sellaisen kuvan, että hän on laiska ja tylsä. Myös liian sekava banneri herättää mussa ainakin sellaisia tunteita, jotka saisivat jäädä kaapin taakse piiloon. En tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa.

Kommenttien sanavahvistukset
Ottakaa ne jooko pois?!?! Monesti oon kirjoittanut kommentin ja yrittänyt näpytellä sanavahvistusta, mutta oon luovuttanut. Monet kommentit voivat jäädä kommentoimatta tuon paskan toiminnon takia. Tuut varmasti saamaan enemmän kommentteja ottamalla sanavahvistuksen pois päältä, voin taata sen. 

Haalistuvat kuvat ja muut ylimääräiset ja turhat koodaukset
On se vaan niin kiva, kun internet on nykypäivänä täynnä noita koodaus-hirmuja, jotka luulevat osaavansa kaiken koodauksesta, kun löytävät googlesta haalennus-koodin kuvillensa, persoonallista! Opetelkaa koodaamaan.

Tunnisteiden puuttuminen
Tunnisteista yleensä näkee nopeasti silmäilemällä, mitä blogi noin pääpiirteissään sisältää. Jos tunnisteita ei löydy, meikä häippäsee. Myöskin liiallinen määrä tunnisteita ajaa mut raivon partaalle. Yritä sellaisesta tunniste-merestä etsiä jotain fiksua.

Lukija lukijasta + muut lukijoiden kalastus-yritykset
Kuinka säälittävää? Tarvitseeko tätä edes perustella?

Banneria klikkaamalla ei pääse etusivulle
Helppokäyttöisyys kunniaan, ajattele lukijoitasi ja tee ulkoasusta käytännöllinen ja helppo. Jos et osaa, etsi netistä pari hassua koodia ja tee asialle jotain.

Paskat kuvat
Ei vaadita paljoa, jotta lukisit kamerasi käyttöohjeet ja opettelet käyttämään sitä paskapokkaria. Itse seuraan montaa blogia juurikin kuvien takia. Monet blogit ovat jääneet multa pois laskuista juurikin kuvien puutteen tai niiden surkean laadun vuoksi. 

Päivän asut
Ketään ei kinosta, jos sun koko asukokonaisuus koostuu H&M:n alerievuista tai kirpputorilta löydetyltä koirankakkaoksennus-topista. Mua ei kiinnosta muuta kun mun omat vaatteet, pukekoot muut vaikka jätesäkin päällensä, ei mua nappaa.

Weheartit-kuvat
Joskus netin syövereistä löydetyt kuvat voivat täydentää blogi tekstin sisältöä mukavasti, mutta kuvat, jotka eivät liity postaukseen millään tavalla.. Huh huh.

Erikoisfontit
Blogin pitää olla helppolukuinen, jätä kaikki turhat kaunokiekurat pois ja valitse simppeli fontti, jota on helppo ymmärtää.

Kielioppivirheet
Käy peruskoulu ja opettele kirjoittamaan mielenkiintoista tekstiä, jota jaksaa lukea. Jos et tiedä onko silmä_lasit yhdyssana, googleta, sinulla on netti käytössä. Lue teksti ajatuksella läpi ennen julkaisua. Kaikille tapahtuu välillä virheitä, myös minulle, se on inhimillistä, mutta teksti täynnä kielioppivirheitä kertoo paljon blogin laadusta ja siitä, onko siihen panostettu.

Vain yksi blogiteksti per sivu
Häivyn yleensä samantien blogista, jossa joudun lataamaan uuden postauksen uudelle sivulle. 

Sisällön puute
Täytepostaukset on ihan okei, mutta jos koko blogisi koostuu niistä, unohda koko juttu ja keksi jotain muuta. Ketään ei kiinnosta, kun viikosta toiseen ulkoilutat sitä teidän pikku-Fifiä ja syöt joka aamu sen banaanin ja myöhästyt koulusta. Päiväkirjamainen blogi voi olla hyväkin juttu, jos siinä on oikeanlaista sisältöä, kuten ajatuksia ja mielipiteitä ajankohtaisista asioista.


Mitkä asiat blogeissa vihastuttavat sinua?


21 kommenttia:

 1. Anteeks mut mun on pakko, mut tohon kielioppivirhekohtaan on päässyt yks ämmä liikaa. Nyt en vaan voi kieltää itseäni mainitsemasta virheen ja sen kontekstin hupaisuudesta! T: inhimillinen natsi

  ps: jaetaan samat vitutuksen aiheet näin yleisellä tasolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi ei mikä kämmi :'D Tätä se lukihärö teettää, pahoittelen!

   Poista
  2. Tää oli just sellanen evil laugh -momentti ku pitää osottaa sormella ja sanoo HÄH HÄÄ niinku Nelson simpsoneissa :D Ei mulla muuta, nyt lähen terassille!

   Poista
 2. Paintilla tms tehdyllä kökköohjelmalla tekaistut taustat ja bannerit eivät oikein inspiroi. Myöskin ns. "teinikieli" (olipas ihku päivä, siish mun poikkis osti mulle semmosen pinkin blingblign korun, vähänx son ihkuraksupoksummussu <3<33) ottaa välillä päähän, jos semmosia blogeja nään häivyn kyllä nopeasti poijes. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paint <3 Ihan parasta :--D Kuka enää ees käyttää sitä!

   Poista
 3. vaikutat ärsyttävältä XD eksyin blogiis mut en jaksa seuraa koska mua rupes ketuttaan tää postaus. okei joojoo otetaan huumorilla, jee. :D no mut tää nyt oli vaan mun mielipide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, miten musta ainakin alkoi tuntumaan että tää ärsyyntynyt anonyymi pitää blogia johon osui aika iso osa näistä sun vihaamista jutuista? :D ainakin tosta päätellen että vaan tän postauksen takia vaikutat ärsyttävältä :D

   mahtava postaus, oon samaa mieltä kaikissa kohdissa! :)

   Poista
  2. Haha niimpä! :D Tarkoitus ei todellakaan ollut ärsyttää tai haukkua ketään millään tavalla vaan ilmaista oma mielipide tällä tavalla :) Oon todella suorasanainen, mikä ei aina ole niin hyvä asia.

   Poista
 4. "Jos et teidä onko silmä_lasit yhdyssana, googleta, sinulla on netti käytössä." mulla ärsyttää niiiin paljon noi yhdyssanavirheet XD ja kommenttien sanavahvistus!! arg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyssanat ovat pirullisia, niitä pitäisi opettaa enemmän äidinkielen tunneilla! :( Itsekin tsekkaan välillä googlesta apua, jos en tiedä. Ihana internet<3

   Kommenttien sanavahvistus on jotain niin tuskaista, jätän yleensä suosiolla kommentoimatta, vaikka olisikin mielipidettä johonkin asiaan juuri tuon toiminnon takia. En jaksa vaan vaivautua :-D

   Poista
 5. Mie tykkään päivän asu postauksista, kun oon niin vaatteiden perään. Niistä saa hyvää inspiraatiota, JOS ne on edes hieman omaperäisiä, etteivät ole massateinejä.

  Minua ärsyttää teinikieli, liian kovalla murteella kirjoitettu teksti, loputtomat kirotusvihreet jne.

  Tästä loukkaantuu varmasti kaikki, mutta englanninkieliset nimet suomenkielisellä blogilla on vähän... bleh. Eri asia jos ne liittyvät jotenkin sisältöön (nimeäisittekö bloginne kiinaksi, jos sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa?), mutta en edes mene kurkkaamaan blogeja, joiden nimi on "Elina's life", "Jenna's Diary" jne. Persoonalliset nimet saa minulta ison plussan (ja yleensä niissä on sisältökin persoonallista.)

  En tiedä noista weheartit (mikä se on?) ja instagramjutuista, mutta veikkaan, että ne ovat ärsyttäviä. Muiden kuin omien kuvien viljely täysin asiattomasti taas on tarpeetonta ja jokseenkin ärsyttävää. Tai en tiedä onko mikään edellä mainituista niinkään ärsyttävää, mutta enemmänkin kirjoittaja vaikuttaa ehkä... ei niin kovin älykkäältä silmissäni.

  Tunnisteista täytyy sanoa, etten pitkään aikaan tiennyt mitä ne ovat kun aloitin bloggaamisen ja nyt tuntuu siltä, että niitä on liikaa. Yritän aina silloin tällöin karsia ja yksinkertaistaa, ettei se ole tahallista. ^^
  Anteeksi tästä tekstitulvasta, minulla on ikuinen puhe/tekstiripuli. Lyhyestä virsi kaunis on minulle täysin tuntematon käsite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puheripuli on ihan parasta, joten ei haittaa! ♥
   Päivän asut ovat joskus ihan inspiroivia, mutta itse en seuraa mitään blogeja pelkkien vaatteiden takia :) Itselläni on niin tylsä tyylitaju, etten oikein oo koskaan innostunut vaatteista, mutta jos joku tykkää niin ei mua haittaa!

   Teinikieli blogissa ei kuulosta munkaan korvaan hyvältä, tai jonkun murteen kirjoittaminen. Toki jokaisella saa olla oma tapa ilmaista itseään, mutta tekstin pitäisi silti olla helposti luettavaa.

   Haha Jenna's Diary :DD En kyllä menis ees avaamaan tuollaista linkkiä jos sellainen pamahtaisi ruutuun! Blogin nimi kertoo kuitenkin aika paljon itse bloggaajasta ja blogin sisällöstä, joten blogin nimen pitäisi olla edes jollain tasolla persoonallinen. Onneksi blogin nimeä voi vaihtaa.

   Kaikki weheartit-kuvat tai googlesta napatut kuvat, jotka eivät liity postaukseen mitenkään saa mun karvat pystyyn. Tietty itsekin käytän netin syövereistä kaivettuja kuvia tehosteina (kuten tässä postauksessa), mutta usein sitä en onneksi tee :)

   Tunnistemeri kannattaa karsia sopivan pieneksi, ainakin itse oon tehnyt näin joskus ja teen sitä edelleen. Se helpottaa lukijan työtä etsiä haluamansa jutut ja pitää blogin simppelinä :)

   Poista
 6. - Oon kans ihmetellyt tuota miksi ihmiset kyselevät toisilta minkä nimen laittaisi blogille. Kyllä saa toki mielipidettä kysyä mitkä olisivat hyviä nimiä, mutta kyllä pitää itse päättää millaisen nimen antaa blogille.

  - Samalla tulee mieleen, että kysellään heti mitä kirjoittaisi blogiin. Eikö sitä pitäisi ensin itse tietää millaista blogia alkaa pitää ja kirjoitella. Sitten jossain vaiheessa voi ehkä kysyä postausehdotuksia, mutta ei kyllä alussa varsinkaan jos ei ole edes keksinyt millaista blogia alkaa kirjoittaa.

  - Musta noi lumihiutaleet, haalistuvat kuvat ja muut koodit on aika turhia ja tekee blogista sekavan.

  - Mä tykkään yleensä tällaisesta valkoinen pohja+musta teksti tai sitten, että käyttää tietyn väristä tekstiä. Ärsyttää se jos postauksessa on montaa eri väriä tai joka postaus eri värillä. Eri asia jos vaikka tekee jonkun onnittelupostauksen tai toivottaa esimerkiksi hyvää vappua, voi käyttää vaikka eri värejäkin. Kuitenkin ns. oikeissa postauksissa toivois, että se on selkeästi luettavissa.

  - Tunnisteiden ja historian puuttuminen. Olen välillä törmännyt blogeihin missä ei ole oikeasti muuta kuin kirjoituksia eikä edes banneria klikkaamalla pääse etusivulle. Joskus haluaisi jostain blogista lukea vanhojakin postauksia ja todella rasittavaa, kun ei edes tiedä paljon niissä on postauksia kun ei ole minkäänlaista historiaa tai edes minkäänlaista tietoa bloggaajasta.

  - Jäätävän iso banneri, tykkään että näkyy ainakin ensimmäisen postauksen otsikko ja välillä saa skrollata ihan törkeän pitkälle.

  - Pienet kuvat tai vastaavasti ylisuuret kuvat. Jotkut kuvat on tosi suttuisia ja sitten pieni koko tekee niistä entistä suttuisamman. Ja vastaavasti noita isoja kuvia on ärsyttävä skrollata. Tykkään kyllä isoista kuvista, mutta sellaisista jotka mahtuu ruutuun ilman että pitää skrollata että mitähän siellä alhaalla mahtaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha täyttä asiaa joka sana! Toi blogin nimen kysyminen on musta aika outoa, ei kukaan tuntematon voi tulla sanomaan sulle et hei sun blogin nimi vois olla Kiimainen kumipalloripuli! :-D Tietty sitä voi kaverin kanssa pähkäillä, mutta ei nyt kuitenkaan missään nettipalstoilla.
   Ja toi postausehdotusten aneleminen on turhauttavaa, varsinkin uuden blogin kanssa. Pitäisi itse tietää, millaisen blogin haluaa tehdä ja minkäläinen sisältö ois kiinnostavaa.

   Oon sun kanssa samaa mieltä noiden värien käytön kanssa! Kauhee sateenkaari-oksennus ei oo kaunista luettavaa/katsottavaa, valkoinen pohja + musta teksti käy vallan mainiosti, ellei halua korostaa jotain asiaa väreillä.

   Historian puuttuminen on kans yks rasittava! Hyvä kun mainitsit! Saa ettiä tuhottoman kauan jotain muutaman vuoden takaista postausta, kun ei ole historia-palkkia tai edes niitä tunnisteita! :<

   Myös yli-isot bannerit ovat musta aika järjettömiä, samoin liian isot kuvat. Ja pienet kuvat kans yhtälailla. Liian isoja kuvia on rasittavaa latailla (varsinkin jos on hitaampi netti) ja skrollata. Liian pienistä kuvista taas ei meinaa saada selvää ja ne on sijoiteltu miten sattuu. Ärh, onneksi minäkään en ole täydellinen :-D

   Poista
 7. Aika totta kyllä noi kaikki :-D tosin itekin oon syyllistynyt (tälläkin hetkellä) tohon banneritsydeemiin, mutta se ei johdu siitä etten jaksais/osais tehdä parempia bannereita, tykkään vaan yksinkertasuudesta (joskus mulla tais olla niinkin ettei ollu ollenkaan banneria koska halusin et mun kuvat vaan tuli esille silleen suoraan). Mutta rakastan kyllä bannerien tekoa, vois tota ehkä yrittää vaihtaa jossain vaiheessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tarkoitus ei ollu ketään haukkua huonosta bannerista vaan ihan yleisesti kertoa oma mielipide :D Yksinkertaisuus on mustakin kaunista, eihän munkaan banneri mikään loistokas ole :) Mutta näitä kämäsiä paintilla vedettyjä bannereita kyllä näkee todella usein ja silmiä kirvelee sillä arial-fontilla kirjoitettu blogin nimi, musta se ei ole kauhean nättiä :<

   Poista
 8. olis helpompi sulle tehä vaan sellanen postaus missä kerrot mikä on ookoo,kun kerran aika paljon huonoja jutskia :DDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha aivan :'D Onneks elämässä on paljon enemmän kivoja juttuja kuin huonoja ja niistä pitää osata nauttia ;3

   Poista
 9. AAMEN. Päivän asuja tykkään kyllä esitellä, mut muuten allekirjoitan kaiken 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivän asut ovatkin ihan ok, jos ne eivät koostu kokonaan HenkkaMaukka-räteistä tai ole muuten mauttomia :) Itse on kyllä päivän asuja edes harkitse kuvata, koska mun pukeutuminen on niin tylsää :--D

   Poista

♥ puss