JOULU
Tässä naputtelen näppäimistöä, mutustan joulun ensimmäistä piparia ja ryystän glögiä ja etsin samalla sitä kadonnutta joulufiilistä. En tiedä, onko tämä nyt lumettomuuden syytä, vai olenko vain tullut liian vanhaksi tähän jouluhössötykseen. Nykyään ainoa asia, mitä joululta odotan, on aito kuusi ja jouluruoka. Nomnom.

Lähdettiin Karin, Piukun ja Polskan kanssa Turkuun päin viettämään joulua perheeni luokse ja siellä ainakin oli joulutunnelmaa kerrakseen. Kuusen tuoksu, kynttilöiden valaistus ja ihana ruoka, se oli vasta jotain. Pikkuveli sai koristella kuusen äidin avustuksella aaton aattona ja suklaata rohmuttiin aamusta iltaan kuin mitkäkin monsterit. Käväistiin vielä ajelulla ja kierrettiin pikkusiskon, pappan ja mun kummien haudoille viemässä kynttilät. Maanantai-iltana kuitenkin piti mennä ajoissa nukkumaan, sillä aamu viiden herätys pisti ramasemaan sen verran paljon, että sammahdin tosi nopeasti hyvin epätasaiselle vuodesohvalle, joka aiheuttaa aina mulle mukavat selkäkivut seuraavana päivänä.

Aattona heräiltiin rauhassa, syötiin äidin tekemät riisipuurot ja painuttiin joulusaunaan sillä aikaa, kun porukat lähtivät kiertämään hautuumaita. Lahjasäkit kannettiin olohuoneen kuusen alle odottamaan, mutta ensin oli ruuan aika. Voi että, miten rakastan jouluruokaa! Kaikki laatikot, kalat, kinkku, äidin tekemät sinapit.. Gaah. Onneksi sain laatikoita ja kinkkua mukaan kotiin, saa niitä sitten vaikka pakastaa ja syödä vielä pääsiäisenä.
Ruuan jälkeen päästiin lahjojen kimppuun ja yllätys oli suuri: olin saanut muutaman paketin! Oletin, etten saa mitään, kun äiti oli vihjaillut, ettei tänä vuonna aio hommata mulle mitään erityistä. Kuitenkin sain sukulaisilta paljon kaikkea kivaa ja hyödyllistä, joista sitten lisää myöhemmin :) Tämä oli kyllä taas niin perinteinen joulu meillä, enkä pystyis kuvittelemaan, että viettäisin jouluaaton jossain muualla kuin perheeni kanssa.

Keskiviikkona sitten palailtiin takaisin Helsinkiin, ja tuntuu ihanalta olla taas kotona omassa rauhassa kissojen kanssa. Vielä yksi vapaapäivä, jonka jälkeen pitäisi jaksaa vääntäytyä vielä töihin perjantaiksi, mutta onneksi sitten tulee taas viikonloppu. Paljon kivoja juttuja on vielä edessä päin.


Mites teillä vietettiin joulua? :)

1 kommentti:

  1. Hey! Tuu checkaa blogini & ryhdy lukijaksi, jos nappaa :)

    beautythroughbrokenglass.blogspot.fi

    VastaaPoista

♥ puss