EMP.fi-arvonta!Nyt on vuorossa blogini ensimmäinen arvonta, joka on toteutettu yhteistyössä EMP.fi-sivuston kanssa! Oon todella innoissani tästä, koska EMP.fi on mun yksi suosikki shoppailu-sivusto, josta oon löytänyt todella usein etsimäni tuotteet. Tästä ja tästä pääsette tsekkaamaan, mitä olen shoppaillut EMP:ltä aiemmin! 

Halusin pitää teille arvonnan juuri nyt, koska halloween on tulossa ja myöskin yksi suosikki tv-ohjelmani The Walking Dead jatkuu 12.lokakuuta (eli ihan kohta!) uusilla jaksoilla. EMP:ltä saakin tilattua kaikenlaista kauhu-kamaa ja tietenkin Walking dead-fanituotteita! 

Osallistu näin

1) Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja nimimerkki, jos olet anonyymi

2) Kerro, kuinka toimisit, jos syntyisi zombie apocalypse? Mitä teksisit, minkälainen ase sinulla olisi, minne menisit? Kuinka yrittäisit selviytyä zombie-maailmanlopusta tulematta syödyksi? Käytä mielikuvitustasi!

Osallistumisaikaa on 31.10.2014 asti, jonka jälkeen arvon voittajan! 
Arpaonnea kaikille!29 kommenttia:

 1. 1) avoid_one_thing(at)hotmail.com
  2) Jonnekin saarelle varmaan koittaisin päästä eristyksiin. Aseeksi valitsen singon, koska se on ollut aina oma vakioase Quakessa.

  VastaaPoista
 2. 1) tessa.syvanen(at)gmail.com
  2) Musta ei olis selviytymään zombie apocalypsessä. Mulle paras vaihtoehto olis vaan käyttää sitä asetta itseni ampumiseen, koska olisin todennäköisesti muille vaan haitaksi :D Voisin tehä jonkun eeppisen itsemurhahyökkäyksen zombien keskelle!

  VastaaPoista
 3. 1) rottahuilu@hotmail.com
  2) Olettaen ettei zombit rymistä maisemiin yhdessä yössä vaan uutisissa ensin kerrotaan oudoista kannibalismitapauksista, ajelen kotiseudulle P-Karjalaan varustautumaan. Ostan kaikessa rauhassa säästöilläni pitkään säilyviä elintarvikkeita ja lääkkeitä, ryöstän naapurista kaneja ja linnoittaudun pesismaila aseenani porukoiden syrjäiseen metsämökkiin kauaksi kaikesta. Luultavasti muuraisin kaikki ovet ja ikkunat lukkoon ja elelisin eristäytynyttä elämää neljän seinän sisässä kunnes tulisin hulluksi. Jos zombien vallankumous tapahtuisi yhdessä yössä, tartuttaisin itseni tahallani jotta pääsisin mukaan rellestämään : D

  VastaaPoista
 4. 1. veronica.zombie6@gmail.com
  2. Jos tulisi zombie-epidemia, aluksi lukitsisin etuoven niin, ettei sitä saa auki enää. Takaoven kautta poistuisin välillä etsimään esim. ruokaa, mutta pitkään aikaan sitä ei tarvitsisi tehdä, sillä täällä on jo etukäteen varauduttu moisen varalle. Kaapit tursuavat purkitettua ruokaa (joka siis säilyy ties kuinka loputtomiin). Ulos laittaisin vesisammion, koska oletettavasti veden jakelu loppuisi, niin keräisin sadevettä vesisammioon, ja hakisin sen välillä pihalta pois vaivihkaa. Pihalle kehittelisin jonkinlaisen systeemin, josta tulee esim. kellon kilinää, jos ulkona jokin astuu siihen mun ansoitetulle alueelle. Sitten voisin kurkata aina takaoven lasin takaa, jos sieltä kuuluu jotain. Toki mulla olisi vain pieni osa sitä takaoven lasia niin, että sieltä voi kurkata, loput ovesta on mahdollisimman hyvin peitetty. Lääkkeet joutuisin lopettamaan apolalypsen tullessa, sillä niitä en enää saisi mistään. Lopettaisin lääkkeet parissa viikossa vähentämällä annosta pikkuhiljaa, kunnes lääkkeet on kokonaan loppu, mutta yrittäisin pitää lääkkeitä mahd. pitkään siellä purkeissa, mutta en kuitenkaan lopettaa lääkkeitä niin, että joku vieroitusoirekuolema iskee :D Koska meitä on kaksi täällä asunnossa, valvoisin vuorotellen poikaystäväni kanssa vahtien ovea öisin. Ovea ei kuitenkaan jätetä missään vaiheessa täysin vartioimatta. Olettaen, että purkitettu ruoka loppuu, ja joudun siirtymään ulos metsästämään, ja törmään zombieihin ulkona, on oltava jotain kättä pidempää, mutta mahdollisimman hiljaista. Hiljaista siksi, ettei enemmän eläviä kuolleita tule paikalle äänen houkuttelemana. Hiljaisena aseena paras olisi toki jousipyssy, mutta koska en ole Daryl Dixon, on minulla aseenani joko veitsi, tai mahdollisesti lakkapurkki, josta suihkutan lakkaa ja sytytän lakan tuleen, tai vaihtoehtoisesti räjäytän lakkapurkin niitten paskiaisten naamaan :D Myös polttopulloja voisi kyhäillä, jos vastaan sattuu enempikin edellämainittuja. Noh, paskan iskiessä tuulettimeen on hyvä varautua kaikkeen, pysyä valppaana & olla mahdollisimman epäileväinen muita ihmisiä kohtaan: älä luota kehenkään muuhun, kuin itseesi.

  VastaaPoista
 5. 1) hanna-heiskanen@hotmail.com
  2) Muuttaisin Lappiin koska siellä on harvaanasutumpaa seutuja ja jos zombiet leviäisivät esim. Etelä-Suomea pitkin, niillä kestää enemmän aikaa syödä ihmiset ja siellä ois myös enemmän ihmisiä taistelemassa niitä vastaan. Maastoutuisin ja muuttaisin johonkin hökkeliin, jossa on mahdollista paeta suojaan kellariin. Ottaisin perheeni ja läheiset mukaan, ostaisimme ruokaa ja kävisimme turvallisella hetkellä metsässä keräämässä marjoja ja sieniä talveksi (::DDD) Aseenani olisi kaksi hurjaa saksanpaimenkoiraa ja rynnäkkökivääri.

  VastaaPoista
 6. 1) nella.raina@luukku.com
  2) Äkkiä jostain hommaisin haulikon tai jonkun tehokkaan aseen ja panoksia. Kaupat tyhjäksi, kamalasti ruokaa mukaan ja kohti pohjoista. Tuskin ne zombit hangessa jaksais löntystää :) Sitte vaa koittais selviytyä ja aina koittaa löytää ruokaa yms tarvikkeita. Ettiä joku erämökki ja linnottautua sinne. Väkertää omat ansat sinne ja elää mettän keskellä! :D Varmaan kuolisin oikeasti siinä parin päivän aikana mökkihöperyytee, mut ehkä mä jonku poron saan kaveriksi.

  VastaaPoista
 7. 1.) nobodiesw@hotmail.com
  2.) Haluaisin ensiksi etsiä käsiini Darylin ja Carolin, ja käskeä niiden suudella! Hankkisin jostain jumalan selän takaa, singon, haulikon ja kirves olisi mukava. Keräisisn myös hemmetisti panoksia, koska ne sattuu aina leffoissa/sarjoissa loppumaan pahalla hetkellä. Tahtoisin kaikki läheiseni pieneen talooni, ja rakennettaisiin jonkinmoisen suojamuurin. Mutta taitaa olla mahdotonta. Dead Snowin katsottua, zombien olisi varmasti vaikeaa rämpiä lumessa, ja lisäksi se olisi todella hidasta. Tekisin vihamiehistäni samantyyliset "suojat" niinkuin Michonne teki. Tietenkin ryöstäisin citymarketit, prismat, tokmannit, halpa-hallit, ja apteekit. Hankkisin ison pakettiauton minne mahtuisi sitä tavaraa ja ihmisiä. Sitten vain yrittäisin selviytyä. Itse varmaan hakkaisin ja ampuisin zombeja aivan hitosti, koska se näyttää aika mielenkiintoiselta hommalta! En kuitenkaan selviäisi paria päivääkään...

  VastaaPoista
 8. 1) eh.h@outlook.com
  2) No tästä ebolaepidemiasta on jotenki tullu mieleen zombie apocalypse joten on tullu mietittyä jo moniaki eri selviytyskeinoja. Ihan ensiks parhaat kaverit messiin ja hommaisin jonkun supermaasturin, tai vaikka monsterauton, jolla vois jyrätä elävätkuolleet pois tieltä. Sit tottakai jotain kunnon aseita, ja vaikka nunchakut ja tykkejä ja tankkiki ois tosi jees. Ja koska naisen on tottakai mietittävä joka tilanteeseen asu niin sehän ois maastokuvioiset tiukat farkut ja musta toppi ja nahkabootsit. Sit heti ekana hamstraamaan lähimpään markettiin ruokaa ja rutosti Mars -patukoita koska ilman niitä ei pärjää. Sitten pitäs ettiä joku hyvä paikka mihin linnottautua esim. se Cheekin miljoona-asunto. Cheekin kanssa ei sitä kuitenkaa jaettas vaan se lennätettäs sieltä pihalle. Ulos väsättäs sitten vaikka kiinan muuri #2 ja vallihaudat niin kyllä pärjäis!

  VastaaPoista
 9. 1. meeri.skinnari@hotmail.fi
  2. Todennäkösesti kuolisin heti ensimmäisen zombin murtauduttua meidän ovesta sisään. Mutta JOS olisin vähemmän avuton, ottaisin meijän koristemiekan ja varsijousen mukaan ja suuntaisin lähimpään lähikauppaa hakee isot muonavatrastot. Paras ois joku rekka, johon mahtuis kamat, parhaat ihmiset, ruuat ja aseet. Ja siel vois nukkua. Sit vaa kohti rauhasempaa seutua. Vaikka siperiaan. Tuskin sinne ne elävät kuolleet tulis tai löytäis. Asetuttais jonnekki tönöön asumaan loppuelämäks tai ainaki siihe asti ku joku superhero ois murskannu kaikki elävät kuolleet.

  VastaaPoista
 10. 1. milskinen@gmail.com
  2. Zombie-apocalyps olisi mulle todnäk helvettiä suoraan sanottuna. Living dead tyylinen kauhu on selkäpiitä karmivaa, ja ekan nähdessäni varmaan paskosin housuun, piiloutuisin sängyn alle ja tulisin syödyks. Soittasin varmaan kaikki tuttuni läpi ja huutasin puhelimeen kaiken paskan ja onnen mitä ne on mulle tuottanu XD
  Toisaalta oon sen verran Supernatural fani, että kokeilisin paniikissa kaikki hopealuodit, hautaan naulaamiset ynnä muut myytit läpi ja matkaisin ympäri kaupunkia yrittäen selvittää miten tappaa niitä.
  Taisit tapaisin jonku kivan zombien ja ystävystyisin sen kanssa ja elettäis happily ever afteria.
  Vaikee oikeestaan sanoo. Mut todennäkösin versio olis kumminki se et mä lukittuisin jonneki mun mukaan turvalliseen paikkaan kuten oman kodin sängyn alus tai kaappi, ja soittelisin sielt ihmisille XD

  VastaaPoista
 11. 1) s.kansakoski(at)luukku.com
  2) Linnouttautuisin laspuudenkotini kellariin. Varastoisin sinne ruokaa, juomaa ym. mikäli vaan ehtisin. Aseena voisin käyttää moottorisahaa, sellainen löytyisi kellarin viereisestä autotallista. Hui...

  VastaaPoista
 12. 1. jenni.salo@windowslive.com
  2. se olis siistii ja menisin perunakellariin miiljoonien nutella purkkien kera ja mullois kuplapyssy! ja eihän kukaan zombi vois mitään mulle tehä koska oon vähän niinko zombien liittolainen. ja jos nyt joku pakko tilanne tuleen nii tottakia sitte takataskuista löytyy aina liekinheiti. Noo ja tietenki kaikki kaverit olis siel kellasis kans!

  VastaaPoista
 13. 1) taija.ketola@gmail.com
  2) Olisin ihan helvetin peloissani. Toivoisin kovasti että olisin silloin samassa tilassa poikaystäväni ja perheeni kanssa, muuten menisin ihan sekaisin huolesta D:DD jos olisin poikaystäväni kanssa käymässä isälläni, löytyisi autotallista kirveitä, putkenpätkiä, moottorisahoja sun muuta tarpeellista. Lähikauppa joutuisi loottauksen kohteeksi. Voisimme siis linnoittautua autotallin raskaiden ovien taakse ja kiivetä ikkunankin kautta ulos jos tarvitsee hakea ruokaa ulkopuolelta.

  Liian tiukan paikan tullen voisimme juosta joenrantaan ja lähteä veneellä pakoon lol. Voisimme yrittää kohti pohjoista ja liittoutua tuntemattomien kanssa, sillä porukalla on turvallisempaa kun on aina joku joka katsoo selustaa. Olisin varmaan kuitenkin liian hyväuskoinen ja kiltti ja jakaisin viimeiset leivänmuruseni muiden kanssa ja tekisin paljon uhrauksia muutenkin. Osaisin arvioida riskejä mutta tulisin siis syödyksi ennemmin tai myöhemmin oman kiltteyteni vuoksi :---------D

  VastaaPoista
 14. 1) supermiesh_@hotmail.com (..itku tätä spostiosotetta :D)
  2) Mikäli asiasta tiedotettaisiin jo vähän aiemmin jonkun välityksellä, varastoisin järkyttävästi ruokaa jonnekkin pohjoisen perukoille mökkiin, joka muuten on rakennettu korkealle mäntyyn keskelle ei mitään. Orava-armeija pitää vahtia kävyt sun muut kivet aseenaan. Itselläni ois varmasti joku liekinheitin ja kenties muutama konekivääri ja rynkky, jollain pienillä lisävarusteilla kuten erilaisilla tähtäimillä. Niin ja oma rakas kotipuuni on suojattu pari metriä korkealla sähköaidalla josta saa mukavat tällit jos erehtyy koskemaan, sähköt siihen saa aggrekaatista.
  Ja varmaan olisin ottanut pari kaveria ja kissaa seuraksi. Mikäli tämä zombien lyllerrys kestää pidempäänkin niin puita myöten rakennettuja köysisiltoja myöten voi hipsiä mökkeröstä toiseen, jos joku muukin on osautunut järjestäytyä puiden suojiin.

  VastaaPoista
 15. 1) sirmarylee@hotmail.com

  2) Pysyttelisin yksin, seurassa on se ongelma, että liikkuminen paikasta x paikkaan y olisi haastavampaa enkä voisi kulkea omilla ehdoillani sekä seura toisi eteeni varmaan kysymyksiä siitä, että uhratako toinen vai koittaakko pelastaa tms. En pysyisi paikallani vaan nukkuisin yöt pätkittäin, etsisin turvallisia yöpymispaikkoja, kuten jotain tuppukylien hylättyjen talojen kellareita tms. tuppukylien sen takia, että vähemmän ihmisiä=vähemmän zombeja. Pitää pysyä poissa isoista kaupungeista. Varustautuisin kiväärillä, jalkajousella, kirveellä, puukolla sekä tietysti säilykeruoalla. Vohkisin jonkun auton ja bensa-asemalta bensaa ja ajaisin ko ajoneuvolla ympäriämpäri suomen, ruotsin ja norjan lappeja. Ehkä elokuva zombieland opetti jotakin: pitää olla hyvä yleiskunto, aina tarkistaa, että zombi on varmasti kuollut, älä leiki sankaria, tarkista takapenkit autoon noustessa jne. :D

  VastaaPoista
 16. 1. emmimaat@gmail.com
  2. Joko menisin bensa-asemalle, siellä tekisin itse pullo räjähteitä joilla tuhoaisin zombeja, tietysti jokin asekkin voisi olla kätevä lisä. Tai sitten menen zombien sekaan ja esitän zombia ja toivon etteivät zombit tajua sitä :DD

  VastaaPoista
 17. 1. jennieannihilation@hotmail.com
  2. misäs alottaisin... yritän nyt tiivistää tän sillee hyvin, ilman että täst tulee mikää romaani 'kuinka selviydyt zombien vallankumoksesta' :DD Ensinnäkin mähän olen katsonut joka ikisen zombileffan ja sarjan.. ja lukenu helvetin monta kirjaa kaiken maailman mätänevistä ruumiista. Oon jopa hamstrannu kaapin täyteen säilykkeitä (kaiken varalta jos zombit hyökkää).. ostin ison kissan kuljetusboksin vaan sitä varten jotta kissat ei jää matkasta kun tulee lähtö. Jos nyt huomaisin/kuulisin et zombit tulee, laittasin mun rinkan kasaan, kissat boksii, autoon ja huristaisin jotai pieniä teitä savoon hakee sieltä muun perheen ja kissat. Helsinkiin ku ei kannata jäädä. Sit savossa pakattais ruokaa ja muuta tarvittavaa mukaan esim lämpimät vaatteet, koska meidän suuntama on lapin peränurkka missä ehkä pari hassuu saamelaista köröttelee porolla vastaan, neki tapetaan valitettavasti varmuuden vuoks. Lapissa etittäs joku mökki, ja koska ollaa oikeesti perheen kans sellasia eräjormia syvällä sisimmässämme ni majailtas siellä ja vasten mun tahtoa joutuisin totuttelee ajatukseen et syödään poroa ja kaikkee mitä siel suinku liikkuu, paitsi naapureita... ne tapetaan. Meidän lähipiiiriin hyvät ansotukset puista sun muuta (tietää ken kattonu walking deadiä) ja iha rauhallista eloa siin niin kauan ku mahdollista. Aseina mä itse käyttäsin jtn hienoja pyssyjä tietty jos ois, mut myös harppuuna vai mikä se pitkä kalanpyydytysjuttu on mis on piikki päässä(?) ois kätevä koska sil vois sohia kaikkia päähä, suoraa silmänreiästä sisään, nam. Jousipyssy ois kova sana kans, ihan vaan koska Daryl. Sit Lapis majailles vois jossai vaihees lähtee jonnekki jollaki botskil tai jos löytyis ni lentokoneel islantiin. siel äkkiä lahtaa kaikki tieltä pois ja saa koko saaren ittelleen, tosin tää menee jo aika epätodennäköseks, mut ain on hyvä yrittää. Mut oon varma ky et mä selviäisin aika pitkälle jos zombit hyökkäis.... mut siin vaihees jos mun kisuille kävis jtn ni hellurei, mäki luovuttaisin ja haluisin elää hetkeni zombina kunnes joku sörkkii mua aivoihi kepillä... :D se siitä lyhyestä ja selkeestä tekstistä.. oon vaa intopinkeenä ku voisin kirjottaa kirjan täst asiast, tosin vähän selkeemmän ku tää :'D

  VastaaPoista
 18. 1. roguehenrica@luukku.com
  2. Luultavasti pysyttelisin yksin koiran kanssa/pienessä seurassa, varastoisin pitkästi säilyvää ruokaa niin paljon kuin mahdollista, pöllisin auton ja ajaisin pohjoiseen. Siellä hiljaiseloa viettäen kaukana asutuksista, jossain suojaisassa paikassa. Ruokaa saa luonnosta silloin kun sapuskat loppuvat. Aseena käyttäisin varmastikkin jotain konekivääriä, kirves tai viikate ois kanssa tietty ihan kiva olla varmuudeksi mukana. :D

  VastaaPoista
 19. bikke.makinen@gmail.com
  Helppo nakki
  5 poikalapsen äitinä ei luulis olevan vaikeaa.. Ensinnäkin: mullahan on tuolla maindgrafti ukkojen seassa näkymättömyys sekä hajun suodatus puku. Sonnustautuisin siihen. Nappaisín nerffit aseiksi runsaiden morien kera. Pakenisin veneeseen koska zompien uimataito olisi kuitenkin kakkosluokkaa..Ottaisin nappikuulokkeet mukaan avaruuslataajalla ja kuuntelisin metallicaa. Se olisi zomppareiden korville liikaa.. PAskat mä niistä..TAi sitten menisin hautausmaalle lenkkimakkara paketin kera sukuhautaan ja oottasin et joku muu tappais ne. Ei ne kuitenkaan sinne tulis :))

  VastaaPoista
 20. 1. vaaleanpunainenhaalari@outlook.com

  2. Zombiapokalypsin sattuessa lähtisin varmaankin mökille/saareen, jossa voi kasvattaa itse rehuja ja linnoittautuisin sinne - tietenkin sinne tosin täytyisi päästä ensin. Olen niin kömpelö ja melko huonokuntoinen, etten edes harkitsisi pyssyjä, koska ampuisin varmaan sillä nopeammin itseni kuin yhtään zombia, mutta lukuisten zombiunien jäljiltä kokkiveitsi voisi olla ihan tehokas alkuase ennen kuin löytäisin jonkin hiukan isomman ja terävämmän esineen.
  Talven tallen houkuttelisin zombit jäälle avantoon ja koska zombithan eivät osaa uida, niin voivat sitten vietää järven pohjassa lopun elämäänsä. Saattaisivat kyllä kalat vähän kärsiä.
  Vaihtoehtoisesti voisin oikein hasardiksi ruvetessani käydä varkaisilla bensa-asemalla, houkutella jollakin tavalla zombit yhteen paikkaan ja ryhtyä pyromaaniksi tuikkaamalla rakennuksen tuleen. Tähän kelpaisi oikein hyvin joku vanha maaseudulla oleva talon/mökin rähjä. Vaihtoehtoisesti zombien yli voisi ajella isolla puimurilla ja hankkia siitä vähän lannoitetta. Ja koska nyt päädyin höpöttämään maatalousvaihtoehdoista niin lähitaisteluaseeksi oikein terävä viikate voisi olla hyödyllinen vaihtoehto - sillä sitten heinän sijaan niittämään niitä zombeja.

  P.S. Kiva kun muistutit tuosta Walking Deadista, oisin kyllä autuaan onnellisesti unohtanut että se jatkuu!

  VastaaPoista
 21. 1)heidu-peikko@hotmail.com
  2)Ekana kauppaan ostamaan valtavat varastot ruokaa,erityisesti kaikkia säilykkeitä ja muuta sellaista mikä säilyy pitkään.Sen jälkeen hommaisin itselleni katanan (Michonne<3) koska paljon hiljaisempi ja kätevämpi kuin pistoolit yms. Sen jälkeen keräisin porukan kasaan johonkin isoon taloon joka on suojaisa ja helposti puolustettavissa!

  VastaaPoista
 22. 1. emmiy_90@hotmail.com

  2. luultavasti lähtisin suin päin pakoon autolla, varmaan kohti pohjoista ja syrjäsempiä seutuja. toisaalta jokin pieni jengi mukana olis kiva, koska jos olisin ihan yksin menisin varmaan jossain vaiheessa paniikkiin. kuitenkin sen verran porukkaa, että kaikki mahtuu perushenkilöautoon, ja tietty niitä tyyppejä joiden seuraa kestäis monta päivää putkeen! :D en ehkä kuitenkaan jäis paikoilleni sitten kun oon ajanut sinne syrjempään, ellen sattuis löytämään jotain paikkaa, joka näyttäis siltä ettei siellä kukaan asuis. muussa tapauksessa yrittäisin varmaan liikkua ympäriinsä ja tosiaan niillä teillä, jossa ei sitä liikennettä ois hulluna. periaatteessa voisin vaikka lähteä suomesta venäjän kautta kohti aasiaa, mutta en tiedä olisko se järkevin ratkaisu? toisaalta suomi on niin pieni, että kyllä ne zombietkin varmaan jossain vaiheessa lähtis syrjemmillekin seuduille ja aasia taas on hullun iso ja siellä on sellasia seutuja, joissa ei paljon ihmiset liikuskele niin olis varmaan todennäköisempää selviytyä siellä. mukana ylläri ylläri pitäis olla ainakin sitä iänikuista tölkkiruokaa ja tietenkin joku ase, varmaan joku perus kivääri olis todennäköisin ja sellainen, jonka ehkä löytäiskin hätäsessä lähössä!

  toinen ja todennäköisempi vaihtoehto olis kylläkin se, että mua kiinnostais niin hulluna nähdä millaista olis olla zombina, että "antaisin" itseni syötäväksi, jonka jälkeen hyökkäilisin raivopäällä ja onnessani ihmisten kimppuun... :--D

  VastaaPoista
 23. Mahtava arvotakysymys! Itseasiassa olen aika usein miettinyt zombie apocalypsiä, tai muuten vaan katastrofeja ja dystooppisia tulevaisuuskuvia. Vähän aikaa sitten osallistuin Zombie Walkille ja siitä sain aika hyvää insidea siitä, millaista olisi, jos kaduilla kulkisi zombie horde. (Tällä hetkellä luen muuten Seth Grahame Smithin tulkintaa Jane Austen klasarista, Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit!)

  Skenaario 1) Eristäytyminen: Olen hieman varovainen luonne. jos siis huomaisisin jonkin yllättävän taudin leviävän (olettaen, että zombiksi ei muutu saman tien vaan esim. flunssankalyaiten oireiden jälkeen), eristäisin itseni jonnekin, josta tarvittaessa pääsisin turvallisesti pakenemaan. En siis varmaankaan valitsisi kellaria, kerrostalon kattoa tai ostoskeskusta piilopaikakseni. Niissä ei ainakaan elokuva kaanonien mukaan kovin pitkälle pötki. Pohjoinen erämaamökki voisi toimia (esim. max brooksin Sukupolvi Z -teoksessa "nollapollat" jäätyvät talvella), tai jos olisi riittävän rikas, rakennuttaisin maanalaisen survivalisti kämpän. Yrittäisin siis varmaan paeta kylmälle seudulle mahdollisimman pajon ruokavarustusta mukanani. Kuolisin varmaan ensimäisenä talvena ruoan tai polttoaineen loputtua.

  Skenaario 2) Liittoutuminen: En ole kovinkaan lihaksikas tai väkivaltainen ihminen ja zombeilta puolustautuminen olisikin siis pitkälti jonkun muun, esimerkiksi avomieheni käsissä. En ole koskaan ampunut aseella, mutta osaan (floretti)miekkailla ja käyttää jousipyssyä. Ehkä minä voisin olla naispuolinen Daryl Dixon? Zombeista selviää paremmin hyvin toimivassa ryhmässä, eli olisi etsittävä muita selviytyjiä ja toivoa, etteivät he tappaisi minua. Jos eivät, olisi varmaan kaivettava jostain sosiaalisia taitoja ja puhuttava itsensä osaksi ryhmää, jossa kaikki pitäisivat huolta toisistaan. Kun pandemia helpottaisi, tai ryhmä vetäytyy pois kaupungista, olisi todennäköisempää selvityä hengissä ryhtymällä viljelemään maata. Ihmiskunta taantuu, mutta saattaisi selvitä, minä mukaan lukien.

  Tosielämässä en varmaan kestäisi kauan ja saisin joko taudin ensimmäisessä vaiheessa tai minut syötäisiin melko varhain.

  myytillinen (a) gmail.com

  VastaaPoista
 24. 1) siljaa@live.fi
  2) Hankkisin jostain auton ja hakisin kaikki läheisimmät ihmiset mukaani. Lähtisin johonkin syrjäiselle seudulle missä ei asu ketään, lappiin tai jos mahdollista niin siperiaan asti. Matkalla pysähtyisin parille huoltoasemalle joista ottaisin kaiken tarpeellisen mukaan. Kävisin myös jossia maalaistalossa ja etsisin sieltä aseita tai työkaluja. Lopulta etsisin mahdollismman syrjästä talon johon veisin kaikki. Näin ehkä selviäisi hengissä mahdollisimman pitkään.

  VastaaPoista
 25. 1. nokiaman87@hotmail.com
  2. Jos tämä zombi homma ei sattuisi silleen, että kun herään niin on joku zombi heti ovella niin varmaan siihen loppuisi heti meikän zombi epidemian selviytyminen.
  Mutta mikäli tulisi tietoa että on sellanen meininki, ottaisin kättä pitemmäksi pari näpsäkän kokoista retki kirvestä tai skramaksi lähitaistelua varten ja pumppuhaulikon sekä kiväärin vähä pitempää matkaa varten. Enkä tietysti yksin hortoilisi vaan omien luotettavien kavereiden/sukulaisten kans loisin ryhmän. Ammuksia, lääkintä tarvikkeita ja paljon vettä sekä suolaa. Jokin väestön suoja tai ostoskeskus jossa on muutama poistumistie mutta näkyvyyttä laajemmalle alueelle tukikohdaksi, niin ja radio ja paljon paristoja tai jokin käsikäyttöinen laturi että saa yhteyden ulkomaailmaan. Siellä sitten odotella että kaikki selviää ja maailma on malliilaan tehden pakon edessä tarvikkeiden haku reissuja.

  VastaaPoista
 26. 1. haipuli@hotmail.com

  2. Mä en usko että selviytysin pitkään vaikka yrittäisin, en uskaltais tehdä mitään ja olisin vaan hidaste jos johonkin porukkaan pääsisin.. :D Luultavasti siis tulisin ekojen joukossa syödyksi!

  VastaaPoista
 27. 1) keltamaki.laura@gmail.com

  2) Hahaha! Mulla heti mielikuvat täyteen ahdatuista pommisuojista ja turvapaikoista. Mä todennäköisesti varastaisin jostain jonkun minibussin tai pakettiauton, kaiken mahdollisen tarvittavan kaupasta mukaan ja PALJON bensiiniä kanistereihin. Läheiset messiin ja asekaupoille. Sieltä kaikki mahdolliset panokset & joku kätevä, pieni ase. Lopuksi mökillä pyörähtämässä hakemassa kirves ja moottorisaha. Ja matkaan, ties minne. Ehkä Venäjälle? Tai Ruotsiin? Norjaan? Antaisin käsien viedä minne haluaa, menkööt vaikka Turkkiin asti, mahdollisimman kauas zombeista.

  VastaaPoista
 28. lähetin osallistumisen jo kerran mutta ei ilmeisesti tullut perille :)

  1. lllauren@windowslive.com
  2. En voi kuvitella itseäni mitenkään kovin menestyväksi selviytyjäksi mutta nappaisin varmaan auton ja huristelisin ruokakaupan kautta kauas pohjoiseen, minne zombit eivät olisi vielä levinneet. Rakentaisin itselleni kivan pikku puumajan jonne hamstraisin ruuan ja jäisin sinne himmailemaan. Todennäköistä on, että kun ensimmäisen kerran eksyisin pois piilostani mut syötäisiin saman tien ja se siitä sitten.

  VastaaPoista
 29. 1. Elli
  elli.vahamaa@gmail.com

  2. Jos apocalypse alkaisi, niin ensimmäisenä tyhjentäisin tuon asekaapin meiltä kotoa, ja ottaisin sieltä kaiken. Pakkaisin tavarat (ruokaa, vaatteita, aseita tms) ja menisin autolle. Thank god osaan ampua niin raivaisin tieni kauppaan ja hakisin sieltä lisää ruokaa ja muita tarvikkeita samalla etsien muita hengissä olevia. Yrittäisin etsiä ihmiä, joiden kanssa voisin liittoutua, koska luulen että selviytyisin paremmin osaavassa ryhmässä kuin yksin. Vielä parempi jos nämä ihmiset eivät olisi mitään nyssyjä vaan osaisivat puollustaa itseään. Tämän tulevan ryhmäni kanssa lähettäisiin mahd. nopeasti pois kaupungista, kunhan on kaikki tarpeellinen mukana ja matkalla tyhjennettäisiin kaikki paikat missä voisi olla jotain, mitä käyttää aseena. Matkalla voitais nappailla kyytiin muita selviytyjiä. Yritettäisiin etsiä joku talo tms minne voitaisiin mennä pariksi yöksi. Siellä sit mietittäisiin mihin suuntaan mentäis. Yks vaihtoehto ois mennä johonkin laivalle ja vesille, mutta ei siellä voi ikuisuutta olla. Kuitenkin suuntaisin jonnekkin, missä asutus ois harvempaa eikä zombeja ois siellä siis niin paljoa ja yrittäisin löytää paikan minne voisi asettua. Siellä sitten elelisin mukavasti oravia pyydystäen heh. Aseenani käyttäisin alussa varmaan ihan vaan pistoolia tms. mutta koska luodit tulee loppumaan kuitenkin jossain vaiheessa, niin käyttäisin tietysti kaikkea käteen osuvaa. Yrittäisin saada jostain joko miekkaa tms tai jousipyssyä ja harjoitella käyttämään niitä. Koska niitä voi käyttää kauemmin kuin asetta. Tämän ryhmäni kanssa sitten eleltäisiin ja yritettäisiin olla tulematta syödyksi tai toisten ihmisten tappamiksi. Tämän takia pitäisikin olla aika varovainen sen kanssa, että ketä siihen porukkaan ottaa mukaan.

  VastaaPoista

♥ puss